Руската армия реорганизира управлението на операциите си в Украйна и

...
Руската армия реорганизира управлението на операциите си в Украйна и
Коментари Харесай

Генерал с опит от Сирия поема командването на руските войски в Украйна

Руската войска реорганизира ръководството на интервенциите си в Украйна и сложи начело опитен военачалник, прекарал доста време на бойното поле в Сирия, настояват източници на BBC.

Руските сили, които нахлуха в Украйна на 24 февруари нямаха общо командване на място, бяха проведени настрана и получаваха заповеди от районите, от които са пристигнали. Ето за какво видяхме доста неприятна съгласуваност ", прибавят източниците на BBC и съобщават, че общото командване на всички съветски сили в Украйна в този момент ще бъде поето от командващия на съветския Южен боен окръг военачалник Александър Дворников.

За него се знае, че има богат опит в съветските интервенции в Сирия. Публичните източници не разполагат с доста информация за кариерата на Дворников. Биографията му нормално е показана в профила му в уеб страницата на Руското кадетско приятелство: „ Роден в Усурийск, в съветския Далечен изток, Дворников учи в Московската военна гимназия, Военната академия „ Фрунзе “ и Военната академия на Генералния щаб “. 
Дворников командва моторизиран батальон, ситуиран в Източна Германия, до момента в който съветските войски изоставен страната през 1994 година Между 2000 и 2003 година Дворников оглавява щаба на дивизията, а по-късно е пълководец на дивизия в Севернокавказкия боен окръг. През втората половина на 2000-те той командва войските във военните региони на Сибир и Далечния изток на Русия.
Преди да замине за Сирия, той е бил заместник-командир на Централния боен окръг в Екатеринбург. Награждаван е с доста руски и съветски медали.   " Той реализира всичко с труд, в никакъв случай не е бил протеже на никого и напредва с огромна компликация ", казава за BBC руски медии източник, осведомен с Дворников.

Говорейки в Кремъл през 2016 г. той подари на Путин сувенир - фотография на покрив в Сирия с лозунги на признателност към съветските сили. Само седмица след премията медиите започнаха да оповестяват, че Дворников в действителност е директен пълководец на съветската интервенция в Сирия.

Източник: " Сега "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР