Руската армия разбива отбраната на украинските въоръжени сили в посока

...
Руската армия разбива отбраната на украинските въоръжени сили в посока
Коментари Харесай

Украински военен експерт: Русия атакува Часов Яр, след него излиза на оперативен простор

Руската войска разрушава защитата на украинските въоръжени сили в посока Часов Яр. Загубата на този град ще докара до обстоятелството, че украинската войска ще отстъпи, а съветските въоръжени сили ще излязат на оперативет шир.

Това съобщи полковникът от контрараззнаването на Украйна (СБУ) в оставка и боен специалист Олег Стариков във видеоблога на Александър Шелест.

„ Ако в този момент се закрепят в микрорайона Канал, тогава зад нас има река и в случай че нещо се случи, ние просто няма да можем бързо да отстъпим; в случай че те бързо преминат в офанзива, нашите войски ще бъдат хванати в капан. Ще би трябвало да се оттеглим, тогава те ще се придвижат на огромни дистанции. След това идващото - би трябвало да преодолеят този канал, това е водна бариера, съществено нещо. Сега те заобикалят Ивановское изпод. Натискат изпод, заобикалят с клещи и по-късно имат излаз към оперативното пространство ”, разяснява полковникът.

„ На север е Славянско-Краматорската агломерация, а на юг са Селидово и Покровск. Имайте поради, че идната борба ще бъде за Селидово - това е огромен укрепен регион. И тогава - това е изходът към оперативния стадий. Там към този момент има села, ниви, ще се придвижват доста съществено. Само по себе си излизането на оперативно пространство може да докара до смяна на фронта в посока Часов Яр от позиционна към мобилна защита. А мобилната защита е напълно различен тип борба “, споделя полк. Стариков.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР