Руската армия обяви в петък, че е завършила отстъплението си

...
Руската армия обяви в петък, че е завършила отстъплението си
Коментари Харесай

Москва: Приключи изтеглянето от Херсон и западния бряг на Днепър

Руската войска разгласи в петък, че е приключила отстъплението си от украинската Херсонска област, което е още един тежък крах за Кремъл след съвсем девет месеца военна акция в Украйна, оповестяват Франс прес и Асошиейтед прес.

" В 05:00 ч. московско време (02:00 ч. по Гринуич) завърши предислоцирането на части от съветски бойци на левия бряг на река Днепър ", заяви съветското министерство на защитата, като увери, че не е претърпяло никакви загуби и не е била изоставена нито една единица военна техника.

Районите, от които се отдръпнаха съветските военни, включваха град Херсон - единствената районна столица, която Москва завзе за деветте месеца, откогато нахлу в Украйна.

Кремъл и през днешния ден акцентира, че отстъплението по никакъв метод не е неуспех за съветския президент Владимир Путин. Говорителят на президента Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че Москва продължава да счита Херсонска област за част от Русия. Той добави, че Кремъл не съжалява за организирането доскоро повече от месец на тържества в чест на анексирането на Херсон и още три украински области, оповестено за нелегално от интернационалната общественост.

Малко преди съветското изказване канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски дефинира обстановката в Херсонска област като " сложна " и заяви, че Русия е обстрелвала някои от селата и градовете, които украинските сили си върнаха през последните седмици по време на контраофанзивата си в Херсонска област.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР