Руската армия нанася нови ракетни удари по възлова структура на

...
Руската армия нанася нови ракетни удари по възлова структура на
Коментари Харесай

Русия атакува украинската ел мрежа, Киев остана без вода, Кишинев без ток

Руската войска нанася нови ракетни удари по основна конструкция на украинската ел. мрежа. Текат известия за попадения в регионите на Киев, Лвововска, Виницка и Кировоградска област.
Прочетете още
" Целият град е без електричество. Очакваме спомагателна информация от енергийните специалисти. Възможно е да има спирания във водоснабдяването. Останете в укритията ", написа кметът на Лвов. 

Черниговская област също към този момент е без ток. Без ток останаха елементи от Молдова и столицата Кишинев. 

Губернаторът на Николаевска област Виталий Ким предизвести за " доста ракети ", идващи от юг и изток, предават от BBC. Според информация на УНИАН Руската федерация е вдигнала в небето минимум 9 бомбардировача Ту-95. 

" Ударено е едно от столичните инфраструктурни уреди. Стойте в укрития! Въздушната паника продължава ", сподели кметът на Киев Кличко. Трима души са умряли, 6 са ранени, целият град Киев е без водоснабдяване, означи Кличко.

Ровенската АЕЦ е приведена в спешен режим на работа. Всички блокове на Южноукраинската атомна електроцентрала са спрени. Причината е разрушаването на електропреносната мрежа. Леонид Олийник, представител на " Енергоатом ", удостовери това в коментар за медиите. " Да. Това се дължи на разрушаването на мрежите. В станцията няма нищо неправилно. Няма накъде да се подава електричеството ", отбелязва той.

Киев бе уцелена жилищна постройка, починаха трима, а 6 бяха ранени. Заради обстрела няколко украински района са изцяло без електричество.

Украинската столица е отчасти без ток, в цялостен Киев няма вода, заяви кметът на града Виталий Кличко. " Специалистите на " Киевводоканал " работят за допустимо най-бързото възобновяване на водоснабдяването. Моля, запасете се с вода за всеки случай ", прикани Кличко.

Укрзализниця заяви, че всички влакове в Украйна са спрени. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР