Руската армия е унищожила голям подземен склад с ракети и

...
Руската армия е унищожила голям подземен склад с ракети и
Коментари Харесай

Русия съобщи за използване на хиперзвукова ракетна система във войната с Украйна

Руската войска е унищожила огромен под земята склад с ракети и авиационни муниции в украинската Ивано-Франкивска, употребявайки хиперзвукова ракета. Това заяви формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

По време на интервенцията е употребена авиационна ракетна система " Кинжал " с хиперзвукови аеробалистични ракети, съобщи той. Това е първият случай от началото на войната, в който Русия оповестява за потреблението а новата си балистична ракета " въздух-земя ". Това ще бъде и първото бойно потребление на ракетата, обявиха от министерството.

Ракетите " Кинжал " се изстрелват от изтребители МиГ-31 и съгласно Русия могат да поразяват цели на разстояние до 2 000 км. Хиперзвуковите ракети надвишават няколко пъти скоростта на звука и летят със скорост над 6000 километра в час.

Ген. Конашенков също по този начин съобщи, че съветските сили за употребявали противокорабна ракета " Бастион " за атакуване на украински военни цели покрай черноморското пристанище Одеса. Русия за първи път употребява " Бастион " по време на военни дейности в Сирия през 2016 година, напомня Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР