Руската неонацистка група отказва да се бие в Украйна, обвинявайки Кремъл, че е изоставил нейния лидер

...
Руска неонацистка паравоенна група, която подкрепи бунта на наемниците на
Коментари Харесай

Руска неонацистка паравоенна група, която подкрепи бунта на наемниците на Вагнер, обяви, че повече няма да се бие в Украйна, обвинявайки Кремъл, че изоставяйки лидера си.

Групата, наречена Русич, каза, че лидерът й Ян Петровски е бил арестуван миналия месец, когато се е опитал да премине през летището в Хелзинки и че руските дипломати са игнорирали молбите му за помощ.

„От 20 юли Ян Петровски не е бил посещаван нито от руския консул, нито от адвокат. Славянинът е заплашен от екстрадиране в Украйна директно или чрез трета страна по измислено наказателно дело“, се казва в съобщението, използвайки военната позивна на Петроквски.

„Русич спира да изпълнява всякакви бойни мисии“, се казва в съобщението своя канал в Telegram. „Ако една страна не може да защити своите граждани, тогава защо гражданите трябва да защитават страната?“

Петровски е обвинен във военни престъпления и украинските власти искат да го изправят на съд.

Русич е създадена през 2014 г. и е открита за своите пронацистки възгледи. Дори заедно с Вагнер беше известен със своята бруталност.

През април Русич публикува видео в канала си в Telegram на украински затворник, който е обезглавен с нож. Неговите лидери също са се снимали как убиват кученца.

Русич критикува руското министерство на отбраната за справянето с инвазията му в Украйна и, въпреки че не беше пряко замесено, подкрепи бунта на Вагнер през юни, който беше отменен 120 мили от Москва.

След смъртта на лидера на Вагнер Евгений Пригожин тази седмица в самолетна катастрофа, за която до голяма степен е обвинен Владимир Путин, Русич каза: „Нека това бъде урок за всички вас. Винаги трябва да вървиш докрай.“

След бунта на Вагнер Кремъл изглежда е започнал репресии срещу руските наемнически и паравоенни групировки.

Лагерът на Вагнер в Беларус се издига разбити и нейните бивши бойци са принудени да се закълнат във вярност на Путин.

Русич също каза, че двама офицери от украинското разузнаване вече са разпитали Петровски във Финландия.

„Това остава неразбираемо (всъщност разбираемо) защо нашето дипломатическо крило във Финландия се занимава със саботаж, затваряйки си очите за задържането и разпитването на граждани от служители на разузнаването на страната, срещу която всъщност водим война“, се казва в него.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР