Руска електрическа подстанция е ударена при последната украинска атака с вълна от дрон

...
Боен дрон хвърли експлозиви върху електрическа подстанция в руско село
Коментари Харесай

Боен дрон хвърли експлозиви върху електрическа подстанция в руско село близо до границата с Украйна, докато Министерството на отбраната на Русия съобщи, че е свалил повече от дузина украински дронове над руските региони Белгород, Курск и Калуга.

В руското село Белая, разположено на по-малко от 25 километра (16 мили) от границата, „украински дрон хвърли две взривни устройства върху подстанция“, каза областният губернатор на Курск Роман Старовойт в приложението за съобщения Telegram рано в петък.

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Пресни останки от дронове в руски стил, открити в РумънияРумъния увеличава ограниченията за полети на границата с Украйна, тъй като бяха открити останки от дроновеРуският министър на отбраната обикаля ракета, дисплей на дрон при посещение в ИранРусия казва, че 19 украински дрона са свалени над Крим, Черно море и регионикрай на списъка

„Един от трансформаторите се запали. Прекъснати са пет населени места и една болница. Пожарни екипи се втурнаха към мястото“, каза той.

„Захранването ще бъде възстановено веднага щом стане безопасно.“

Руските власти съобщиха по-рано, че два украински дрона са били унищожени над съседната Белгородска област.

Министерството на отбраната в Москва каза, че първият дрон е бил „осуетен“ около 17:00 часа местно време (14:00 GMT) в четвъртък. Втори дрон беше свален около четири часа по-късно.


Руската държавна информационна агенция ТАСС по-късно съобщи, цитирайки руското министерство на отбраната, че 10 украински дрона са били свалени през нощта над района на Курск и един над района на Калуга.

Украйна засили атаките си на руска територия през последните седмици, като региони на страната вече редовно са обект на вълни от украински атаки с дронове, които спорадично нанасят щети на сгради, включително в Москва.

Докато руски официални лица омаловажаваха значението им, украинският президент Володимир Зеленски повтори тази седмица, че атаките срещу цели в Русия ще се увеличат.

„Ние ясно виждаме областите, в които натискът върху Русия трябва да бъде увеличен, така че терористичните способности да не нарастват“, каза той в вечерното си обръщение във вторник.

„Санкциите не са достатъчни. Ще има още. Ще има още наши – украински действия срещу терористичната държава. Докато агресията на Русия продължава, загубите на Русия трябва да са осезаеми“, каза той.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР