Русия знае извършителите на терористичната атака в Crocus City Hall

...
Русия знае извършителите на терористичната атака в Crocus City Hall
Коментари Харесай

Путин: Знаем кой е извършителят на терористичната атака, важното е кой я е поръчал

Русия знае причинителите на терористичната офанзива в Crocus City Hall - тя беше осъществена с ръцете на ислямски терористи, само че я интересува кой я е поръчал. Това сподели съветският президент Владимир Путин, откривайки заседание за ограниченията, подхванати след терористичната офанзива в " Крокус Сити Хол ", която по последни данни взе 138 жертви, предава ТАСС.

" Ние знаем от чии ръце е осъществено това безчовечие против Русия и нейния народ. Интересуваме се кой е поръчителят ", сподели президентът. " По време на взаимната работа на нашите разследващи служби и правоприлагащи органи е належащо да получим отговори на редица въпроси ", акцентира той

" Ние знаем, че закононарушението е осъществено от ръцете на радикални ислямисти, против чиято идеология самият ислямски свят се бори от епохи ", добави президентът.

 

" Въпреки нашата всеобща болежка и тъга, съчувствие и законно предпочитание да накажем всички причинители на това брутално закононарушение, следствието би трябвало да бъде осъществено в най-висока степен професионално, обективно, без никакви политически пристрастия ", сподели той.

" Как могат радикални ислямисти, позициониращи се като вярващи мюсюлмани и изповядващи по този начин наречения " чист ислям ", да правят тежки зверства и закононарушения по време на свещения за всички мюсюлмани месец Рамадан? ", попита съветският президент.

" Едно нещо е безусловно ясно - ужасното закононарушение, осъществено на 22 март в съветската столица, е акт на заплашване. И незабавно поражда въпросът кому е преференциално? ", сподели Путин.

Руският президент означи, че това " безчовечие може да бъде единствено частица в цялата поредност от опити на тези, които водят война против страната ни от 2014 година насам с ръцете на неонацисткия режим в Киев ".

" А нацистите, както е известно, в никакъв случай не са се пренебрегвали да употребяват най-мръсните и нечовешки средства за реализиране на задачите си ", означи той.

" Въпросът кой в Украйна е очаквал причинителите неизбежно поражда и се нуждае от отговор ", подцерта президентът.

" Трябва да отговорим и на въпроса за какво терористите са се пробвали да отидат в Украйна, откакто са направили закононарушението, и кой ги е чакал там ", сподели президентът.

" Ясно е, че тези, които поддържат режима в Киев, не желаят да бъдат съучастници в терора и спонсори на тероризма. Но в действителност има доста въпроси ", добави той.

Президентът акцентира, че Съединени американски щати се пробват да убедят всички, че в терористичната офанзива няма киевска диря.

" Виждаме също, че Съединените щати по разнообразни канали се пробват да убедят своите спътници и други страни по света, че съгласно данните на тяхното разузнаване сякаш няма диря от Киев в терористичната офанзива в Москва, че кървавата терористична офанзива е осъществена от почитатели на исляма “, сподели президентът.

Организаторите на кървавия акт се надяваха да всеят суматоха и разкол в обществото, само че бяха посрещнати с единение, означи още Путин.

" Онези, които възнамеряваха тази терористична офанзива, се надяваха да посеят суматоха и разкол в нашето общество, само че бяха посрещнати с единение и увереност да се противопоставим на това зло ", сподели още Путин.

Президентът разяснява и хода на войната в Украйна.

Всички опити на Киев да стабилизира фронта не се увенчаха с триумф, Руската федерация резервира самодейността, сподели още Владимир Путин.

" Тяхното рекламирано контранастъпление се провали изцяло, това към този момент е прието от всички и не се оспорва. Руските въоръжени сили държат самодейността по цялата линия на бойно прикосновение и всички ограничения, подхванати от съперника за стабилизиране на фронта, не носят триумф “, акцентира президентът.

Според него поради това изтощение на Киев идват " опитите за навлизане и закрепване в пограничните територии, обстрелите, в това число с реактивни системи за залпов огън, на мирни квартали, цивилен обекти, в това число енергийна инфраструктура, опитите за ракетни удари по Кримския мост и самия полуостров. "

" Кървавите актове на заплашване, като терористичната офанзива, осъществена в Москва, напълно разумно се вписват в тази поредност ", сподели президентът.

Терористичният акт край Москва може да бъде употребен в Украйна, с цел да покаже, че " не всичко е изгубено " и да подтиква мобилизацията, сподели още Петин. Той съпостави напъните на Киев за набиране на все по-млади мъже в армията със " основаване на Хитлерюгенд ".

" Целта им е да посеят суматоха в нашето общество и в това време да покажат на своето лично население, че не всичко е изгубено за режима в Киев. Просто би трябвало да се следват заповедите на западните куратори, да се се борят до последния украински боец ", изброи Путин. " Приемат нов закон за мобилизацията, основават нещо като " Хитлерюгенд " в новата му редакция, несъмнено. "

" Между другото, още през 20-те години на предишния век украинските националисти имаха такова съдружие, Съюз на украинската националистическа юноша, който по-късно стана част от Организацията на украинските националисти (ОУН) ", напомни съветският президент.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР