Русия заяви във вторник, че обмисля какви по-нататъшни стъпки“ да

...
Русия заяви във вторник, че обмисля какви по-нататъшни стъпки“ да
Коментари Харесай

Русия готви ход срещу Великобритания заради „Северен поток“

Русия съобщи във вторник, че обмисля какви „ по-нататъшни стъпки “ да предприеме по отношение на изказванието си, че Англия е виновна за офанзива против подводните газопроводи „ Северен поток “, предава Reuters.

Припомняме, че съветското министерство на защитата съобщи в събота, че чиновници на английския флот са взривили тръбопроводите „ Северен поток “ през септември – изказване, което Лондон дефинира като погрешно и предопределено да отвлече вниманието от съветските военни провали в Украйна.

„ Има доказателства, че Англия е забъркана в бойкот... терористичен акт против жизненоважна енергийна инфраструктура “, разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Такива дейности не могат да бъдат оставени настрани. Разбира се, ще помислим за по-нататъшни стъпки. Категорично не може да се остави по този начин “, сподели той.

Кремъл не е дал доказателства в поддръжка на изказванията си, че Англия стои зад течовете по тръбопроводите „ Северен поток “, които заплашиха да извадят от приложимост газовата връзка на стойност милиарди долари.

Що се отнася до ремонтирането на тръбопроводите, Москва сподели, че към момента не е взела решение по въпроса. По думите на Песков Кремъл чака експертна оценка на вредите.

Миналата седмица Стокхолм подреди осъществяването на спомагателни следствия на вредите. Властите в Швеция и Дания заключиха, че течовете на газ са породени от детонации, само че не споделиха кой може да е виновен.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР