Русия заяви в петък, че е осуетила атака на украински

...
Русия заяви в петък, че е осуетила атака на украински
Коментари Харесай

Русия твърди, че е осуетила атака на украински дрон близо до нейната атомна централа Курск

Русия съобщи в петък, че е осуетила офанзива на украински дрон покрай нуклеарна централа в южната част на страната, където два новинарски канала оповестиха, че детонация е развалила фасадата на склад, съхраняващ нуклеарни боклуци.

Министерството на защитата съобщи, че средствата за противовъздушна защита са осуетили „ опит на киевския режим да извърши терористична офанзива “, когато са прихванали дрон късно в четвъртък покрай селището Курчатов в южния регион на Курск.

Курчатов е местоположението на атомната електроцентрала Курск, която съобщи в настрана изказване, че опитът за офанзива с не един, а три дрона е бил осуетен.

Той сподели, че няма жертви или вреди и че равнищата на радиация са естествени и заводът работеше както нормално.

База и Шот, две съветски новинарски издания с положителни източници за сигурност, споделиха, че два от дроновете не са съумели да се взривят, само че третият е избухнал покрай постройката за предпазване на боклуци.

Курк е един от няколкото южни райони на Русия, които постоянно са били атакувани с дронове в хода на 20-месечната война, която стартира с пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година Губернаторът на Курск заяви за предходна офанзива с дронове против Курчатов на 1 септември.

Украйна като цяло отхвърля да удостовери или отхвърли военни интервенции на територията на Русия.

Инцидентът в четвъртък вечерта пристигна ден откакто украинският президент Володимир Зеленски сподели, че офанзива с съветски дрон в западната Хмелницка област на Украйна евентуално е била ориентирана към атомната електроцентрала в региона. < p> Ядреният контролен орган на Организация на обединените нации съобщи, че офанзивата е унищожила „ многочислени прозорци “ на обекта, само че не е засегнала активността на украинската централа или връзката й с електрическата мрежа.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР