Русия заяви днес, че само 3% от храната, изнесена съгласно

...
Русия заяви днес, че само 3% от храната, изнесена съгласно
Коментари Харесай

Москва: Само 3% от износа по сделката за зърно с Украйна отива в най-бедните страни

Русия съобщи през днешния ден, че единствено 3% от храната, изнесена според съглашението, реализирано с посредничеството на ООН за освобождаване на зърно от блокираните украински пристанища, са отишли ​​в най-бедните страни, както и че западните страни са получили повече от половината от всички доставки, съобщи Ройтерс.

„ Географията на получателите на тези товари се оказа изцяло несъвместима с в началото заявените филантропични цели “, се споделя в изказването на Москва.

„ Нуждаещите се страни като Сомалия, Етиопия, Йемен, Судан и Афганистан са получили единствено 3% от храната, най-вече от Световната продоволствена стратегия “, се показва в мнението.

Откакто Русия и Украйна подписаха подкрепената от Организация на обединените нации Инициатива за черноморско зърно на 22 юли в Турция, няколко милиона тона царевица, пшеница, слънчогледови артикули, ечемик, рапица и соя бяха изнесени от Украйна.

Президентът Владимир Путин и съветски публични лица настояват, че има съществени проблеми със договорката, което поражда опасения, че Москва може да се отдръпна изцяло от нея, в случай че настояванията й не бъдат изпълнени.

Доставки за международните пазари от Украйна, един от най-големите експортьори на зърно в света, облекчават продоволствената рецесия, настояват западни чиновници, осведомени за договарянията за доставки на зърно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР