Русия заяви, че вчера е атакувала сграда в украинския град

...
Русия заяви, че вчера е атакувала сграда в украинския град
Коментари Харесай

Русия обяви, че ударът по Харков е бил насочен срещу сграда с френски наемници

Русия съобщи, че през вчерашния ден е атакувала постройка в украинския град Харков, в която са били ситуирани " френски наемници ", предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" Вечерта на 16 януари съветските въоръжени сили нанесоха акуратен удар по краткотраен пункт за разполагане на задгранични бойци в Харков ", заяви съветското министерство на защитата в " Телеграм ". То посочи, че множеството от бойците са били " френски наемници ".

Според Москва " ударът изцяло е унищожил постройката, в която са били ситуирани наемниците ", и е умъртвил повече от 60 души, а други 20 са били ранени.

Засега тези изказвания не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници, означават Агенция Франс Прес и Ройтерс.

От своя страна Украйна заяви, че през вчерашния ден вечерта Русия е нанесла удар с две ракети С-300 по Харков, при който са били ранени минимум 17 души, в това число две дами, които са в тежко положение. Били са развалени и жилищни здания.

Русия постоянно обстрелва Харковска област. Вчера украинските управляващи оповестиха евакуацията на 26 села заради опасността от нахлуване на силите на Москва в региона.

Москва пое отговорност за нападението, откакто през вчерашния ден Еманюел Макрон разгласи, че Франция ще достави на Киев в допълнение 40 ракети с отдалечен обхват " Скалп " и " стотици бомби ". Той добави, че Франция е " в развой на завършване на съглашение за сигурност " с Киев, сходно на подписаното в петък 10-годишно съглашение сред Англия и Украйна.

Очаква се Макрон да го разгласи по време на посещаване в Украйна през февруари.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР