Русия започна въздушна атака. Русия започна поредната си въздушна атака

...
Русия започна въздушна атака. Русия започна поредната си въздушна атака
Коментари Харесай

Русия започна въздушна атака

Русия стартира въздушна офанзива. Русия стартира следващата си въздушна офанзива против Украйна в пиковия час тази заран, а управляващите приканиха жителите да се укрият в убежища, до момента в който силите за противовъздушна защита смъкват приближаващите ракети, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Журналист на Ройтерс описа, че е чул свистенето на ракета, летяща на дребна височина, на към 30 километра от столицата Киев.

Две ракети бяха видяни над територията на Николаевска област, заяви в „ Телеграм “ губернаторът Виталий Ким.

„ Ракети летят навътре в Украйна. Поне две бяха видяни северозападно през Николаевска област “, написа Ким.

В цяла Украйна беше оповестена въздушна паника, до момента в който хората отиваха на работа. В столицата украинци се укриха на метростанция, някои седяха на одеяла или на пластмасови столове.

Първите съветски ракети бяха свалени, разгласи началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Най-големият украински частен енергиен производител ДТЕК заяви, че превантивно стопира електроснабдяването в Киев, околния район и Одеска и Днепропетровска област, поради заплаха от ракетна офанзива.

През нощта Противовъздушна отбрана е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия,

заяви украинската войска. 15 от дроновете са свалени към Киев, където няма информация за нанесени вреди. Столичните управляващи предизвестиха жителите, че по-късно денем може да има още ракетни офанзиви.

Тези набези бяха осъществени, откакто Германия и Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че ще изпратят съвременни бойни танкове на Украйна,

предлагайки, по определението на специалист „ бронирана ударна мощ “, която да помогне на Киев да преодолее патовата обстановка, в миг, в който войната навлиза в 12-тия си месец, отбелязва Асошиейтед прес.

Земното ядро е спряло да се върти

 

Русия стартира въздушна офанзива

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР