Русия: Западът прави всичко, за да скрие истинските извършители и

...
Русия: Западът прави всичко, за да скрие истинските извършители и
Коментари Харесай

Руското разузнаване има материали за западна следа“ в саботажа на Северен поток 1 и 2

Русия: Западът прави всичко, с цел да скрие същинските причинители и уредници на този интернационален терористичен акт

Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия твърди, че разполага с материали, показващи " западна диря “ в повредата на Северен поток 1 и 2, заяви шефът на службата Сергей Наришкин, представен от вестник  " Известия “, предаде .

" Разполагаме с материали, които сочат западната диря в организирането и реализирането на тези терористични актове. Почти на идващия ден западните страни се включиха в следствието, издирването на създателите на терористичния акт. Бих коригирал леко тази оценка. Според мен Западът прави всичко, с цел да скрие същинските причинители и уредници на този интернационален терористичен акт “, съобщи той пред кореспонденти.

По-рано денем секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев съобщи, че главният бенефициент от детонациите на газопроводите Северен поток са Съединени американски щати. Той добави, че би трябвало да се положат старания за откриване на поръчителите и причинителите на гърмежите.

На 28 септември формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, по отношение на случая, изиска от Байдън да обясни дали опасността му за " преустановяване “ на газопроводите е осъществена.

Шведската полиция сформира протокол за закононарушението по член " Груб бойкот “ и стартира следствие на събитията към приключването на газ от тръбите. Съобщава се, че измервателните станции в Швеция и Дания са записали мощни детонации даже преди да бъдат открити течове.

Първо, на 26 септември се случи повреда на едно от разклоненията на " Северен поток 2 “. Намаляване на налягането е записано в тръба " А “ югоизточно от датския остров Борнхолм. По-късно същия ден беше регистриран спад на налягането и на двете тръби на газопровода Северен поток. Представителят на сеизмичния център на Швеция Бьорн Лунд сподели тогава, че този ден са регистрирани две мощни подводни детонации в региона на приключване на газ. По-късно, на 29 септември, шведската брегова защита откри четвъртото приключване на газ.

Следователите на ФСБ на Русия образуваха наказателно дело за акт на интернационален тероризъм по отношение на детонации на газопроводи. Шведската полиция от своя страна изготви отчет за закононарушението по публикация " Груб бойкот “ и стартира следствие на събитията. Европейската комисия също стартира инспекция на вероятните последствия от повредите и тяхното влияние върху екологичната обстановка в района и върху морския трафик.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР