Русия забранява транзита на товарни камиони от неприятелски държави, което

...
Русия забранява транзита на товарни камиони от неприятелски държави, което
Коментари Харесай

Как ще се отрази на българските шофьори забраната на Русия за камиони от неприятелски държави?

Русия не разрешава преноса на товарни камиони от " вражески " страни, което значи и от България. Икономическата глоба влиза в действие от на следващия ден, откакто съветският президeнт Bлaдимиp Πyтин пoдпиca yказ, койтo пoзвoлявa нa рускотo пpaвитeлcтвo дa зaтвopи гpaницитe си зa тoварни камиoни oт " нeдружeлюбни " cтpaни. От на следващия ден стартира да тече 7-дневеният гратисен интервал.

Около 20 % от българските интернационалните превозвачи работят на територията на Русия. От сектора са обезпокоени, че новата рестрикция може да докара до банкрути на компаниите.

" Има много транспортни компании, които са традционни на този пазар и правят единствено транспорти до и от Русия, в този момент за тези превозвачи ще е предизвикателство по какъв начин ще продължат да работят и дали ще могат да работят, в противоположен случай има и опасности от банкрути. Това е икономическа глоба и са наранени и производители и всички по тази верига ", споделя Емил Николов, специалист в Съюза на интернационалните превозвачи.

Ще могат да се движат камиони единствено с избрани артикули. Списъкът не е дребен и включва главно хранителни артикули. Всички останали ще бъдат принудени да снемат ремаркето, или да разтоварят стоката.

" Една от опциите ще бъде български превозвачи или превозвачи от " неприятлески " страни да могат да правят тези транспорти до митнически зони избрани за този тип активност и оттова да ги поемат съветски превозвачи, било то с претоварване или комбнация с разкачавне на ремаркета и вдишване от съветски превозвачи ", разяснява Николов.

Всъщност вносът от Русия е доста по-голям в сравнение с износа натам.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР