Русия вероятно е извършила военни престъпления и престъпления срещу човечеството,

...
Русия вероятно е извършила военни престъпления и престъпления срещу човечеството,
Коментари Харесай

Амнести Интернешенъл: Депортирането на украинци е престъпление срещу човечеството

Русия евентуално е направила военни закононарушения и закононарушения против човечеството, като наложително е отвела украински цивилни жители в окупирани от Москва региони.

Това оповестиха от „ Амнести Интернешънъл ”.

От неправителствената организация показаха и че деца са били разделяни от фамилиите си. Повече за отчета описа генералният секретар на „ Амнести Интернешънъл “ Агнес Каламар в изявление пред Euronews.

Депортирането и насилственото отклоняване на цивилни жители в окупирани територии са неразрешени от интернационалното филантропично право и могат да съставляват военни закононарушения или закононарушения против човечеството.

В нов отчет на „ Амнести Интернешънъл “ за войната в Украйна, се показва, че това е постоянно отношение на Русия към украинските цивилни. 

 
В този отчет става въпрос за фамилни нещастия. За делене на фамилии, за деца, откъснати от родителите им. Става дума за съпруги, които губят съпрузите си. Този отчет е за насилственото прекачване, насилственото депортиране на украинци в следени от Русия територии, в самата Русия - обстановка, която съгласно нас, съгласно изследването на Амнести, е равносилна на военно закононарушение и евентуално закононарушение против човечеството.
Агнес Каламар, общоприет секретар на  " Амнести Интернешънъл "

„ Нека ви опиша историята на едно 11-годишно момче, което напускайки регион покрай Мариупол, се оказало в следната обстановка, да бъде в лагер там. Разделено от майка си. Тя отива в друга стая, а той в никакъв случай повече не я е видял. Бил е отведен в Донецк, в териториите под контрола на Русия. До ден сегашен не знае какво се е случило с майка му ", сподели още тя.

 
В отчета подчертахме и обстоятелството, че Русия е ускорила процеса за приемане на поданство, с цел да могат деца, украински деца, да бъдат осиновявани от съветски фамилии. Това също е нарушаване на интернационалното право.
Агнес Каламар, общоприет секретар на  " Амнести Интернешънъл "

От „ Амнести Интернешънъл “ ще се извърнат към Международния углавен съд да организира задълбочено и бързо следствие.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР