Русия вече няма да доставя оръжие на държави, които са

...
Русия вече няма да доставя оръжие на държави, които са
Коментари Харесай

Русия спира да изнася оръжие за страни, които го реекспортират

Русия към този момент няма да доставя оръжие на страни, които са подкрепили глобите и вършат реекспорт на съветски оръжия за трети страни. Това съобщи първият заместител общоприет шеф на " Ростех " Владимир Артяков. По думите му, съветската оръжейна промишленост в този момент е съсредоточена на осигураване на вътрешните потребности.

" Русия престана да реализира военнотехническо съдействие с страни, които недобросъвестно - в нарушаване на нормите на интернационалното право - правят забранен реекспорт на съветски оръжия за трети страни. Сътрудничеството с тези страни, които поддържат едностранните наказания по отношение на Русия, е прекъснато ", споделя Владимир Артяков пред " Российская газета ".

Топ мениджърът от " Ростех " споделя, че Русия изнася и " мостри " на съветската военна продукция, осъвременени предвид на опита от военната интервенция в Украйна. " По създание формираме отсрочено търсене на изпитани в бойни дейности артикули, с цел да натоварим потенциала на националната оръжейна промишленост, който ще се освободи след приключването на военните дейности в Украйна и дооборудването на съветските въоръжени сили ", прибавя Артяков.

А съгласно данни от отчет на Стокхолмския интернационален институт за проучване на проблемите на мира, износът на оръжие от Русия е намалял през последните няколко години. За интервал от 4 години - от 2018 година до 2022 година - износът на оръжия е намалял с впечатляващите 31%. Основен покупател на съветски оръжия в този момент е Индия.

Припомня се, че в края на май съветското държавно управление вкара краткотрайна възбрана (която продължава и досега) за експорт от страната на патрони за гражданско и служебно нарезно оръжие, както и на гилзи за патрони на нарезно огнестрелно от избрани калибри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР