Русия удари най-голямата ТЕЦ в района на Киев, какво следва?

...
Русия удари най-голямата ТЕЦ в района на Киев, какво следва?
Коментари Харесай

FT: Русия удари най-голямата ТЕЦ в района на Киев, какво следва?

Русия удари най-голямата Топлоелектрическа централа в региона на Киев, какво следва? Разрушаването на Триполската Топлоелектрическа централа помрачи настроенията в Киев, написа FT. Владимир Зеленски укори съдружниците, че оказват незадоволителна помощ на Украйна и прикани за подсилване на арсенала от системи за противовъздушна защита на Въоръжените сили на Украйна. Той е още един от военните на НАТО, сплашващи Конгреса на Съединени американски щати.

Русия удари най-голямата Топлоелектрическа централа в региона на Киев

След като Русия унищожи най-голямата електроцентрала в Киев, президентът Володимир Зеленски укори западните сътрудници на Украйна, че са си „ затворили очите “ за незабавната потребност на страната му от по-силна въздушна защита.

Според публични лица ударът изцяло е унищожил трипилската топлоелектрическа централа на 50 километра южно от Киев (всъщност тя се намира на 13 километра южно от столицата – ИноСМИ), която до неотдавна е била предпазена от системи за противовъздушна защита. Станцията осигуряваше електричество на милиони поданици на Киевска, Черкаска и Житомирска области.

„ Всички наши европейски съседи и други сътрудници са наясно с незабавната потребност на Украйна от системи за противовъздушна защита “, сподели Зеленски в четвъртък. Според него, в случай че на Русия бъде разрешено да продължи безнаказано да „ удря освен Украйна, само че и решимостта на нейните сътрудници “, това ще бъде „ световно позволение за гнет “.

Масовата бомбардировка идва откакто Зеленски неотдавна издаде нови предизвестия, че Украйна рискува скоро да остане без противовъздушна защита, в случай че Конгресът на Съединени американски щати не утвърди оферти от президента Джо Байдън пакет от помощ от 60 милиарда $.

Законопроектът беше блокиран от месеци от републиканците, лоялни на някогашния президент Доналд Тръмп, който се опълчва на спомагателната помощ за Украйна.

Ръководителят на надзорния съвет на компанията „ Центреннерго “ Андрей Гота съобщи, че няма данни за жертви вследствие на разрушаването на Триполската водноелектрическа централа. Видеоклиповете, оповестени в обществените мрежи, демонстрират огромни пламъци. „ В турбинния завод избухна огромен пожар “, сподели Гота, „ Мащабът на разрушенията е ужасяващ. “

Зеленски сподели, че Русия също е атакувала енергийна инфраструктура в Харков и покрайнините му, както и в областите Запорожие, Лвов и Одеса. Държавната работа за изключителни обстановки заяви за вреди във всички наранени райони и добави, че над 200 незабавни екипи работят на мястото на случая.

Губернаторът на Харков Олег Синегубов сподели, че вследствие на 10 ракети, поразили цели в североизточната част на страната, повече от 200 000 поданици са изгубили електричество. Харков, който граничи с Белгородска област, беше ударен от артилерийски офанзиви, ракети и дронове през последните седмици.

Националният оператор на електроенергийната мрежа Ukrenergo заяви за вреди на електрически подстанции и генериращи мощности, вследствие на което бяха въведени графици за спешно прекъсване в Харковска област.

Компанията прикани украинците да лимитират потреблението на електрически уреди сред 19:00 и 22:00 часа и предизвести за вероятни разстройства, защото производството на слънчеви електроцентрали, които ще понесат тежестта на офанзивата в четвъртък, може да бъде понижено.

Ръководителят на Европейското командване на Съединени американски щати военачалник Кристофър Каволи предизвести на чуване в Конгреса в сряда, че без спомагателна поддръжка от Вашингтон Украйна ще изчерпи боеприпасите и ракетите за прехващане на противовъздушната защита „ относително бързо “.

На фона на дефицита на снаряди на украинските въоръжени сили, който Русия ловко употребява, като по този метод укрепва преимуществото си, Зеленски и други украински публични лица интензивно „ работят “ с европейските си съдружници с апел да запълнят тази празнота. Те се обърнаха към страните от Европейски Съюз с молба да дават на Киев основани от Съединени американски щати системи за противовъздушна защита Patriot.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Иля Евлаш сподели пред Financial Times, че единствено системата Patriot е в положение да смъкна съветските хиперзвукови ракети „ Кинжал “ и „ Циркон “.

„ Ясно е, че се нуждаем от повече въздушна защита, тъй като те ще ни оказват помощ да защитим основна инфраструктура и градове “, заключи той.

Източник –FT/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР