Русия трябва незабавно да спре да обстрелва маршрута, по който

...
Русия трябва незабавно да спре да обстрелва маршрута, по който
Коментари Харесай

Украйна: Русия незабавно да спре обстрела по маршрута на мисията на МААЕ към Запорожката АЕЦ

" Русия би трябвало неотложно да спре да обстрелва маршрута, по който би трябвало да пътува задачата на МААЕ от Запорожие до АЕЦ. "

Това написа в Twitter представителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко, оповестява Укринформ.

„ В нарушаване на поетите задължения съветската войска обстрелва интензивно коридора, през който задачата на МААЕ би трябвало да пътува от Запорожие до АЕЦ. Русия би трябвало неотложно да приключи тези рискови провокации и да разреши безвредно прекосяване на МААЕ “, написа той.

На собствен ред Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент, написа в Telegram, че Руската федерация е обстреляла Енергодар и територията на АЕЦ, пробвайки се да осуети визитата на задачата на МААЕ и да скрие истината за нейните закононарушения.

„ Руснаците обстрелваха Енергодар и територията на АЕЦ. Те желаят да провалят визитата на задачата на МААЕ. Това са дейности на една терористична страна, която се опасява светът да не научи истината. Русия е виновна за всичко, което се случва в АЕЦ и в Енергодар. Престъпниците би трябвало да бъдат спрени “, акцентира Ермак.

Както заяви Ukrinform, на 31 август задачата на МААЕ дойде в Запорожие, с цел да посети атомната електроцентрала във краткотрайно окупирания град Енергодар.

Сутринта на 1 септември съветските сили обстрелваха Енергодар благодарение на хеликоптери, оръдия и ракетни системи за залпов огън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР