Русия, тероризмът, възходът на Китай и изменението на климата са

...
Русия, тероризмът, възходът на Китай и изменението на климата са
Коментари Харесай

Столтенебрг отчете, че светът е заплашен от Русия, Китай и измененията в климата

Русия, тероризмът, възходът на Китай и изменението на климата са главните закани за НАТО . Това разгласи във вторник на онлайн конференция генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, представяйки своя годишен отчет за работата на организацията през 2020 година, оповестява ТАСС.

" Дестабилизиращото държание на Русия, тероризмът, хакерските атаки, технологиите, възходът на Китай и изменението на климата са провокациите, които остават. Никоя страна или континент не може да се оправи сама . Следователно би трябвало да работим дружно в стратегическа взаимност ", сподели той.

Столтенберг сподели, че Китай и Русия от ден на ден работят дружно, в това число посредством военни учения , с цел да оформят бъдещите провокации пред сигурността на НАТО. " Всичко това дружно дефинира провокациите пред НАТО в бъдеще. И по тази причина е значимо НАТО да продължи да се приспособява към провокациите на властнически Китай и по-агресивна Русия ", добави той.

Генералният секретар акцентира, че тактиката " НАТО - 2030 ", която ще бъде показана на срещата на върха на алианса тази година, в детайли излага нов метод към Русия.
 Глобалните военни разноски са рекордните $1,8 трлн. през 2020 година
Глобалните военни разноски са рекордните $1,8 трлн. през 2020 година

Ефективно справяне с пандемията е и прогрес към справяне с общи бъдещи провокации както за мир, по този начин и при война

В отчета се отбелязва, че през 2020 година Русия отхвърли всички оферти на Северноатлантическия алианс за осъществяване на съвещание на Съвета Русия-НАТО . " През 2020 година НАТО остана отворен за разговор в Съвета НАТО-Русия за разглеждане на проблемите на интернационалната сигурност, както и за повишение на прозрачността и предвидимостта. От февруари НАТО неведнъж е канил Русия да свика съвещание на Съвета НАТО-Русия. Русия поредно отхвърля тези предложения ", се споделя в документа.

Той отбелязва, че алиансът има намерение да продължи да се придържа към своя " двоен метод " от 2014 година към връзките с Русия въз основа на " защита и разговор ", чийто главен детайл, съгласно решението на срещата на върха на НАТО в Уелс през септември 2014, е да се води разговор с Москва от позицията на мощ .

" Този двоен метод дава опция на НАТО да реагира на влошената среда на сигурност , породена от съветските дейности. Следователно съдружниците от НАТО не престават да укрепват своите качества за въздържане и защита , като в същото време остават отворени за логичен, периодически разговор с Русия. НАТО се ангажира с сериозни проблеми и отбягване на недоразумения, неверни калкулации и неволна ескалация ", добавя Столтенберг в отчета си.

Документът също по този начин отбелязва, че НАТО " през 2020 година остава угрижен за дестабилизиращата политика на Русия и нейните провокативни военни действия наоколо до границите на Алианса , както и от стандартните и хибридни интервенции, в това число в Либия, Сирия и Украйна ".

" Русия продължи да организира необявени учения , както и огромни учения като " Кавказ 2020 ", увеличавайки опасенията на Алианса по отношение на районната сигурност ", се споделя в документа.

Според Столтенберг военните разноски на всички страни от НАТО са се нараснали с 3,9% през 2020 година, макар негативното влияние на пандемията върху техните стопански системи. " През 2020 година продължихме да влагаме в защита. Въпреки вредите, породени от пандемията на стопанските системи, това беше шестата година от нарастването на разноските и беше 3,9% ", сподели той.
 Русия дава отговор на всяка дестабилизация и американски ракети в Азиатско-Тихоокеанския район
Русия дава отговор на всяка дестабилизация и американски ракети в Азиатско-Тихоокеанския район

Предупреждава, че нова серпантина във въоръжаването е с непредсказуеми последици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР