Русия смята за неприемлива дори мисълта за започване на война

...
Русия смята за неприемлива дори мисълта за започване на война
Коментари Харесай

Русия: Нашата страна не се готви да напада никого

Русия счита за неприемлива даже мисълта за започване на война с Украйна, съобщи на брифинг Алексей Зайцев, представител на съветското външно министерство, представен от ТАСС.

" Ние към този момент неведнъж сме заявявали, че нашата страна не се готви да атакува никого. Смятаме за неприемлива даже мисълта за война сред нашите нации ", сподели той.

Зайцев изясни, че Русия разчита страните от НАТО да се въздържат от интервенция във вътрешните работи на Украйна. " Разчитаме, че страните от НАТО ще престанат да раздухват спора в Източна Украйна, ще се въздържат от интервенция във вътрешните работи на тази страна, което ще разреши на договарящите в Украйна да решат съществуващите сред тях различия в пряк разговор между тях ", сподели представителят на съветското външно министерство.

Във връзка с казаното от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че е допустимо усилване наличието на войски на пакта на източния му фланг, Зайцев разяснява, че това основава неподходяща конюнктура за договарянията по гаранциите за сигурността. Такива изявления " удостоверяват, че нормална процедура на алианса стана усилване на позициите му на договаряния, употребявайки боен капацитет ", сподели представителят.

Зайцев повтори настояването на Москва за евакуиране на силите на НАТО от Източна Европа, което, съгласно неговите думи, би понижило военното напрежение в Европа, заяви Ройтерс.

Агенцията напомни, че Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година и поддържа протест в Източна Украйна, струпа свои войски наоколо до границата си с Украйна, както и в прилежаща Беларус. Киев отхвърля версията на Москва, че сепаратисткият спор в Източна Украйна е революция, която няма нищо общо с Русия. Украйна упорства, че Москва скрито поддържа сепаратистите със свои сили на място.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР