Русия ще ускори доставката на зенитни ракетни системи С-400 Триумф

...
Русия ще ускори доставката на зенитни ракетни системи С-400 Триумф
Коментари Харесай

Русия ускорява доставката на C-400 за Турция, Путин вижда кюрдите като част от Сирия

Русия ще форсира доставката на зенитни ракетни системи С-400 " Триумф " за Турция. Това заяви съветският президент Владимир Путин след диалози с турския си сътрудник Реджеп Ердоган в Анкара. Путин посети Турция за първата копка от плана АЕЦ " Аккую ".
" Разбира се, обсъдихме положението на съдействието сред Русия и Турция във военно-техническата област. По-специално осъществяването на контракта за доставка за Турция на зенитно-ракетни системи С-400 " Триумф ". Приехме решение да ускорим периода за доставката на тези високоефективни съветски отбранителни комплекси ", сподели Путин, съгласно БГНЕС.
В региона на тематиките по сигурност, съветският президент дискутира и кюрдския въпрос. Според него в случай че няма оптималната съгласуваност сред всички заинтригувани страни по кюрдския въпрос в Сирия, няма да има добър краен резултат.
" Що се отнася до бъдещото устройство и сегашния политически разговор, ние изхождаме от това, че кюрдският народ е част от многонационалния народ на Сирия и има право да взе участие в политическите процеси , да откри своето място в бъдеща Сирия, само че несъмнено, изхождаме от това, че всеки развой в този проект би трябвало да се случва при оптималната съгласуваност сред всички заинтригувани страни. Кой би трябвало да взе участие в този преговорен политически развой, какво място би трябвало всеки народ да заеме в бъдещето на Сирия, това би трябвало да се дефинира от самия сирийски народ ", съобщи Путин, представен от Агенция " Фокус ".
Заедно с Ердоган, той откри строителството на първата нуклеарна централа на Турция. Чрез видео връзка Ердоган подреди полагането на основите на АЕЦ " Аккую ", която ще коства 20 милиарда $. След като бъде приключена електроцентралата ще обезпечи 10% от електрическите потребности на Турция, която така и така има малко енергийни запаси.
Първата огромна част от плана би трябвало да приключи през 2023 година, когато се означават 100 години от основаването на модерна Турция и да бъде приключен напълно през 2026 година.
Строителството на газопровода " Турски поток " ще помогне за повишението на енергийната сигурност на Турция и страните от Югоизточна Европа, в случай че те изискат това, съобщи още Владимир Путин след края на договарянията си с Реджеп Ердоган. " Строителството на газопровода " Турски поток " върви по график. Изграждат се две тръби в морския сектор, скоро ще стартира подготовката за строителството на сухопътната част от плана. Това ще разреши да се насити с газ както пазара в Турция, по този начин и в редица други страни от Югоизточна Европа, в случай че естествено, те пожелаят това, а също по този начин ще се увеличи енергийната сигурност на района ", сподели Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР