Русия ще управлява ядреното оръжие, което ще бъде разположено в

...
Русия ще управлява ядреното оръжие, което ще бъде разположено в
Коментари Харесай

Москва ще управлява ядреното оръжие в Беларус

Русия ще ръководи нуклеарното оръжие, което ще бъде ситуирано в Беларус, откакто с цел да е по-близо той до границите на НАТО.

Разполагайки нестратегическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус, не го предава на републиката, контролът върху него и решението за потреблението му остават на Москва, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу в четвъртък, представен от съветската организация " Интерфакс ".

Министрите на защитата на Русия и Беларус подписаха в четвъртък документ за разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Руският министър означи, че " в бъдеще могат да бъдат подхванати спомагателни ограничения за обезпечаване на сигурността на съюзната страна и реагиране на военно-политическата конюнктура ".

В края на март Путин разгласи съглашение с президента на Беларус Александър Лукашенко за разполагане на тактическо нуклеарно оръжие в републиката. Според президента на Руската федерация ракетната система " Искандер ", която може да бъде притежател на тактическо нуклеарно оръжие, е предадена на Беларус.

 Ядреният боеприпас на Русия: какъв брой е огромен и кой го управлява Ядреният боеприпас на Русия: какъв брой е огромен и кой го управлява

" От 3 април ще стартираме да образоваме екипажи, а на 1 юли ще приключим строителството на особено вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус. Всичко, което президентът на Беларус зададе, въпросите, които сложи в това, се извършват и всички наши съглашения скоро ще се извършват ", сподели тогава Путин.

 Какво съставляват тактическите нуклеарни оръжия и каква е политиката на Русия за тях Какво съставляват тактическите нуклеарни оръжия и каква е политиката на Русия за тях

Тактическите нуклеарни оръжия са с по-малка мощ и са предопределени за непосредствено потребление на бойното поле, а не за всеобщо заличаване на градове. Тяхното потребление е неразрешено по интернационалните съглашения за водене на война.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР