Русия ще плаща много висока цена“ за дълго време заради

...
Русия ще плаща много висока цена“ за дълго време заради
Коментари Харесай

ЦРУ: Русия се провали и ще плати много висока цена

Русия „ ще заплаща доста висока цена “ за дълго време поради войната си в Украйна, сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс, съобщи Си Ен Ен.

Той съобщи, че военната експанзия на Владимир Путин, стартирана непредизвикано на 24 февруари, е цялостен неуспех. „ Не единствено слабостта на съветската войска беше разкрита, само че вследствие на това ще има дълготрайни вреди на съветската стопанска система и на генерации руснаци “, сподели Бил Бърнс.

„ Русия ще заплати доста висока цена, съгласно мен за дълъг интервал от време “, сподели той. Коментарът на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ е изработен на фона на контраофанзивата, която украинските въоръжени сили започнаха в Харков.

Украинската войска заяви през днешния ден, че си е възвърнала контрола над повече от 20 обитаеми места, завзети от Русия в североизточната Харковска област, където твърди, че е осъществила пробив с 50 км във вътрешността в съветската защита, както и че е осъществила нахлуване в Южна Украйна и Донбас. Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, без да дава повече детайлности, че украинските сили са осъществили прогрес в тази граничеща с Русия украинска област, чиято столица е Харков - вторият по-големина град в страната, устоял на съветските офанзиви от началото на съветската инвазия на 24 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР