Русия ще бъде принудена да реагира на плановете на САЩ

...
Русия ще бъде принудена да реагира на плановете на САЩ
Коментари Харесай

Русия: Ще реагираме на плановете на САЩ да разположат в Европа противоракетна отбрана

Русия ще бъде принудена да реагира на проектите на Съединени американски щати да разположат в Европа системите за противоракетна защита "Иджис ашор Ем Кей 41 " (Aegis Ashore MK41), съобщи през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. По думите му разполагането им би било в нарушаване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, подписан сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година, съобщи Ройтерс.

Рябков добави, че Москва би желала този контракт да остане в действие, ако Вашингтон го съблюдава. Пред кореспонденти в Москва висшият посланик сподели, че Русия не разполага с ракети, неразрешени от контракта. По думите му ракетите, за които Съединени американски щати настояват, че нарушават контракта, не са били тествани в обсег, неразрешен от контракта. Той сподели още, че американската страна е обвинила Русия още преди да получи доказателства за противното.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че има намерение да изтегли Съединени американски щати от ракетния контракт от 1987 година поради нарушаването му от съветска страна, напомня Ройтерс.

На конференцията си Сергей Рябков упрекна Вашингтон, че не е дал отговор на нито една от претенциите на Москва по отношение на обстановката към контракта, а също, че не е предявил справедливи данни, че Русия го нарушава, съобщи ТАСС.

Рябков уточни, че военното обмисляне на Русия изхожда от най-лошия вид, а точно - връщане на американски ракети в Европа. По думите му Съединени американски щати към този момент са решили да денонсират ракетния контракт от 1987 година, а по кое време ще се случи това е единствено въпрос на време. Той добави, че съветският президент Владимир Путин ще разиска въпроса с Тръмп на срещата им в Аржентина по време на форума на Г-20.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР