Русия, седмица преди края на гратисния период, изплати купоните по

...
Русия, седмица преди края на гратисния период, изплати купоните по
Коментари Харесай

Сергей Глазев: Дефолтът на РФ отново се отменя, погасихме еврооблигациите с долари

Русия, седмица преди края на гратисния интервал, изплати купоните по еврооблигациите с падеж през 2022 и 2042 година в долари, както се изисква от договорите

Изглежда като мотив за благополучие. Мислеха, че са ни сложили на колене, а ние....

Но да забележим, като оставим настрани страстите, какво в действителност се случи. Нашите златно-валутни запаси бяха задържани, активите на държавни компании бяха задържани, активите на нашите олигарси бяха задържани. Те бяха задържани и в този момент в редица страни се приготвят законопроекти за конфискуването им и прехвърлянето им в Украйна.

Офисът на президента, взаимно с Държавния департамент на Съединени американски щати, създаде формула, съгласно която Украйна ще може да употребява санкционните фондове на Централната банка на Русия за връщане на заеми за закупуване на оръжия и стабилизиране на стопанската система.

Няма подозрение, че Европейският съюз ще последва образеца на Съединени американски щати. Съгласете се, Западът направи всичко мъдро. Руски мощни воини - бутнаха руснаци с руснаци. Русия имаше доста пари - арестуваха златните и валутни запаси и активи и с тези пари ще платят за войната.

Обратно към дефолта. Западът блокира всичко, което можа. Нищо друго не могат да създадат против нас. Дефолтът не е ужасяващ за нас. Всичко, което можеха да откраднат от нас, беше откраднато, а ние продължаваме да играем със Запада по разпоредбите. Откраднати са ни пари и вместо да им блокираме ресурсите, ние сълзливо ги молим да одобряват пари от нас за нашите задължения.

Не успяхме да ударим Запада и да им дадем нашите рубли, по тази причина се опитахме и намерихме валута за тях. Министерството на финансите реши да употребява останалите валутни запаси. Останалото е онази по-малка част от златните запаси, която беше вложена в злато и юани и не беше задържана от Запада. Министерството на финансите и Централната банка направиха всичко допустимо, главно - с цел да не ни се наскърбяват.

Все едно да ти откраднат портфейла, а ти да настигнеш крадеца и да му дадеш още пари с думите - вземи още, не си ми претърсил деликатно джобовете.

Невъзможно е да се обяснят дейностите на нашето Министерство на финансите благодарение на логиката. Говорих за това с акад. Глазиев и с редица известни икономисти. Всеки има сходна позиция. На фона на наложените против нас наказания няма потребност да се опасяваме от несъблюдение. Плащането на задължения в нашата обстановка е неуместно и незаконно.

В отговор на запорите и конфискациите на нашите активи, техните активи би трябвало да бъдат незабавно иззети. Отлагането е като гибелта.

Ако в този момент заграбим западните активи, които имаме, може би ще загубим единствено към триста милиарда $. Ако продължим да забавяме и също така към момента изплащаме задълженията си, а нашите сътрудници, възползвайки се от това, имат време да изтеглят активите си, тогава загубите ни ще се приближат до един трилион и половина $.

Ето образец за това по какъв начин западните компании изкарват собствеността на западните компании от удара, като пререгистрират фирмите си на името на съветски резиденти. От своя страна нашите компании в чужбина нямат такава опция.

Аксьонов и Пригожин предизвикват законопроекти за противонационализация на активите на западните компании. Ще се борим законът за национализацията да бъде признат. Мисля, че би трябвало да насочим общите си старания, с цел да убедим Централната банка и финансовия блок на държавното управление да подхващат симетрични ограничения във връзка с Запада. И най-важното, което би трябвало да създадем, е да спрем да плащаме задължения към Запада.

Това известно ревю на явно, само че мъчно разбираемо в границите на американоцентричната картина на света е обещано от Олег Царев. Той, като никой различен, схваща същността на хибридната война, водена от Запада против Русия. Днес съдът на бандеровците го осъди за отбрана на правата на съветското население на Украйна.

Ако някой към момента не схваща в какво състояние сме и за какво към този момент не е належащо да се грижим за кредитните рейтинги, издавани от американските организации и също така да плащаме милиарди долари за това, вижте изказванията на политици в Съединени американски щати и Англия, които към този момент от 8 години водят световна хибридна война, с цел да запазят световната си надмощие, както и немският канцлер, обзет от ревашистки страсти.

Последният крещи на всеки ъгъл, че Западът не би трябвало да ни разрешава да освободим Украйна от нацистките колаборационисти и врагове на съветския свят, реанимирани от англосаксонските специфични служби, а Вашингтон и Лондон готвят провокации, с цел да въвлекат НАТО във войната против нас.

Само изцяло наивни или безпределно лоялни сътрудници на въздействие могат да си помислят, че заплащането на сметки на западните присвоители и агресори може да ги убеди да се откажат от проектите си за заличаване на Русия.

Ако нашето външно министерство повтаря, че не търсим промяна на режима в Киев, та ръководещият хайлайф на Съединени американски щати и Англия не крие проектите си за промяна на режима в Русия и последващото й разчленяване. Играта на разпределяне с този агресор, в която са забъркани нашите парични управляващи и в която сме привлечени от неговите сътрудници на въздействие, е смъртоносна.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР