Русия се стреми да решава международните проблеми по мирен път,

...
Русия се стреми да решава международните проблеми по мирен път,
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов: Пропастта на недоверие между великите сили е огромна

Русия се стреми да взема решение интернационалните проблеми по кротичък път, само че се сблъсква със съпротивата на своите съперници, които не са подготвени да се откажат от еднополюсния международен ред, съобщи съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, представен от ТАСС.

" Станахме очевидци на съществени разтърсвания в разнообразни райони на света, било то в Близкия изток, Азия или Европа. Никой не се учудва, че главните правила на интернационалното другарство, които са в основата на Устава на Организация на обединените нации, се подценяват. Тенденцията за увеличение на непредсказуемостта и споровете е явна. Пропастта на съмнение сред великите сили е голяма. Разединението води до разгръщане на рискови провокации и закани, измежду които преди всичко са тероризмът и разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване ", сподели още съветският посланик. 

" Русия е направила и прави всичко допустимо да реши зараждащите проблеми по кротичък път. Въпреки това се сблъскваме с опълчването на опозицията, която не е подготвена да се откаже от еднополюсния международен ред ", акцентира посланикът.

„ Времето ще покаже дали нашите съперници са способни на трезво мислене, което допуска да се откажат от разграничителните линии и да стартират да работят за възобновяване на стратегическата непоклатимост, която през днешния ден е по-необходима в света от всеки път “, заключи той, цитира Българска телеграфна агенция. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР