Русия се приближи до потенциален фалит, след като Министерството на

...
Русия се приближи до потенциален фалит, след като Министерството на
Коментари Харесай

Русия се приближава все повече до фалит

Русия се приближи до евентуален банкрут, откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати разреши да изтече срокът на основно освобождение от наказания, от което се възползваха американски вложители, оповестява Bloomberg.

На американските банки и физически лица ще бъде неразрешено да одобряват заплащания по облигации от съветското държавно управление след 01:01 часа нюйоркско време в сряда, когато изтича лицензът, който до момента позволяваше паричния поток, се споделя в изказване на Министерството на финансите във вторник.

" OFAC няма да възобнови наредбите на " освобождението ", което изтича на 25 май 2022 година в 12:01 ч. EST ", се споделя в изказване на Министерството на финансите, оповестено от OFAC.

Министърът на финансите Джанет Йелън сподели предходната седмица, че е " рационално евентуално " нейният отдел да разреши на лиценза да изтече, като сподели, че това постоянно е било предопределено да бъде краткотрайна мярка.

Решението да се пристъпи към преустановяване на съкращенията допуска, че Съединените щати биха предпочели да принудят Русия – под поредност от наказателни наказания поради войната й в Украйна – към банкрут, в сравнение с да разрешат да източи хазната си за американски вложители.

 Календар за заплащане от страна на Русия по облигации Календар за заплащане от страна на Русия по облигации Източник: Bloomberg News
Първо, притежателите на облигации отвън Съединените щати към момента могат да получат средствата. Тъй като множеството притежатели на съветски облигации са в Европа, няма да има задоволително кредитори, с цел да разгласят несъблюдение, съгласно ITI Capital, една от най-големите брокерски компании в Москва. Обикновено минималните притежатели са 25% от неизплатените облигации.

Русия би трябвало да изплати към 100 милиона $ по външния дълг в петък. Тъй като се очакваше малката врата да завърши, започнах да трансферирам средства предходната седмица, с цел да продължа напред с новите ограничавания.

Ако има несполучливо заплащане, Русия има гратисен интервал от до 30 дни, с цел да откри решение, както направи при започване на май, когато обезпечи средства на вложителите в последния миг след в началото блокиране на заплащанията.

Като цяло Русия дължи към 1 милиард $ заплащания с купони до края на 2022 година, само че разполага с доста пари, с помощта на притока на милиарди на седмица от продажбите на нефт, газ и други артикули.

Не всички заплащания към американци бяха блокирани след 25 май. Съгласно лиценз, публикуван от Министерството на финансите на 7 април, американските вложители би трябвало до 30 юни да се откажат от съветската финансова институция Alfa-Bank AO и до 1 юли да се откажат от диамантената компания Alrosa PJSC.

Рублата – която към този момент доближи четиригодишен връх – не се промени доста с известието на Министерството на финансите. Това беше най-добре представящата се валута в света тази година, като нарастна с към 30% по отношение на $.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР