Русия се опитва да въздейства негативно върху американските средносрочни избори

...
Русия се опитва да въздейства негативно върху американските средносрочни избори
Коментари Харесай

Джо Байдън: Кибератака може да ни вкара в истинска война с друга голяма сила

Русия се пробва да влияе отрицателно върху американските средносрочни избори за Конгрес следващата година, съобщи през вчерашния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Франс прес.

Американският президент Джо Байдън даде обширна конференция, на която разяснява средносрочните избори за Конгрес следващата година, връзките на Съединени американски щати с Русия, битката с разпространяването на ковид и по-специуално - на така наречен индийски вариант " Делта ".

" Вижте какво към този момент съумя да направи Русия с изборите следващата година и дезинформацията. Това е, чисто и просто, нарушаване на нашия суверенитет ", сподели Байдън по време на посещаване на управителния център на американското национално разузнаване.

Байдън направи коментар по адрес на Владимир Путин. Според него съветският президент " има същински проблем, той е отпред на една стопанска система, която има нуклеарни оръжия и нефт, и нищо друго ".

" Според мен това го прави още по-опасен ", акцентира Байдън.

Американският президент изрази и безпокойството си във връзка със усилването на офанзивите в киберпространството, в това число и на офанзивите, при които се употребява програмен продукт за кодирането на данни, с цел да може след това да се желае откуп в подмяна на разкодирането.

" Ако се озовем във война, в същинска война с оръжия с друга огромна мощ, това ще е поради хакерска атака ", сподели Джо Байдън.

Догодина в Съединените щати ще бъдат създадени средносрочните избори за Конгрес, на които ще се реши ориста на всички места в Камарата на представителите и на една трета от местата в Сената.

Джо Байдън разяснява и тематиката с упованията за нова вълна на ковид в Съединени американски щати, макар че огромна част от популацията към този момент е имунизирано. За още по-голямо покритие на имунизациите върху популацията той обмисля дали вкара обвързване за федералните чиновници да се имунизират.

 Снимка: БТА/АП

" Това се обмисля сега ", сподели Байдън в отговор на журналистически въпрос дали държавното управление възнамерява въвеждането на сходна мярка.

Здравните управляващи на Съединени американски щати приканиха американците, които са изцяло имунизирани, още веднъж да носят защитни маски в някои случаи. Причината за този апел е бързото разпространяване на разновидността Делта на ковид.

Говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи в понеделник, че американското държавно управление към момента няма мнение по въпроса дали ще е законно президентът Байдън да вкара обвързване за федералните чиновници да се имунизират.

" Поставянето на повече ваксини и носенето на защитни маски в регионите, които са наранени най-сериозно от разновидността Делта, ще ни разреши да избегнем карантините. За разлика от предходната година, в този момент разполагаме както с научното познание, по този начин и с инструментите за попречване на разпространяването на болестта ", сподели още американският президент.

Очаква се Байдън да разгласи в ранните часове на четвъртък българско време " новите стъпки ", които ще би трябвало да следват американците в битката с ковид.

 Снимка: БТА/АП

Вчера Джо Байдън номинира някогашния дипломат Марк Гитенстийн за представител на Съединени американски щати в Европейския съюз. През мандата на някогашния президент Барак Обама Гитенстийн бе дипломат на Съединени американски щати в Румъния.

Джо Байдън, който, за разлика от предшественика си на президентския пост Доналд Тръмп, постоянно е бил последовател на Европейския съюз, даде обещание да ускори връзките със съдружниците на Съединените щати. Новината за номинацията на Гитенстийн бе оповестена на фона на опитите на американското държавно управление да заздрави връзките си с Европейски Съюз, отбелязва Франс прес.

Гитенстийн е правист по обучение. В продължение на 17 години е работил на разнообразни позиции в Сената на американския Конгрес, отбелязва Ройтерс. Освен това той бе член на екипа от съветници, който приготви по-рано тази година прехода във властта, откакто на президентските избори в Съединени американски щати предходната година за президент бе определен Джо Байдън. Кандидатурата му ще бъде прегледана от Сената.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР