Русия се нуждае от разрешение за своите кораби да провеждат

...
Русия се нуждае от разрешение за своите кораби да провеждат
Коментари Харесай

Москва иска разрешение да разследва авариите на Северен поток

Русия се нуждае от позволение за своите кораби да организират следствие на случаите с газопроводите " Северен поток " в Балтийско море. Това съобщи съветският вицепремиер Александър Новак, представен от " Ройтерс ".

" Целият въпрос е в достъпа на нашите кораби, които би трябвало да имат право на прекосяване (до региона на инцидентите) ", означи той пред кореспонденти във връзка напъните на Москва да проверява повредите на тръбопроводите.

Вчера Русия привика посланиците на Германия, Дания и Швеция, с цел да се оплаче, че представители на Москва и " Газпром "  не са били поканени да се причислят към разследването на течовете по газопроводите " Северен поток ".

От съветското външно министерство предизвестиха, че в случай че не бъдат позволени съветски специалисти да вземат участие в настоящите следствени дейности, Москва ще смята, че посочените страни прикриват причинителите на тези " терористични актове ".

В началото на месеца съветският министър председател Михаил Мишустин изпрати писмо до шведското държавно управление с искане съветските управляващи и " Газпром "  да бъдат позволени да вземат участие в следствието.

Швеция обаче отказа да показа констатациите от разследването с съветските управляващи или " Газпром ".

По-рано компанията Nord Stream 2 AG обяви, че не е получила нужните разрешителни за инспекция на развалените сектори на газопровода от Дания, Швеция и Норвегия.

Доставките по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекратени предишния месец от това, което съгласно Москва е акт на " интернационален тероризъм ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР