Русия създава пряка морска връзка до Сирия и призовава компаниите

...
Русия създава пряка морска връзка до Сирия и призовава компаниите
Коментари Харесай

Русия ще възстановява икономиката на Сирия

Русия основава директна морска връзка до Сирия и приканва фирмите си да се включат в икономическото възобновяване на опустошената от война близкоизточна страна. Това съобщи вицепремиерът Дмитрий Рогозин, представен от ТАСС.

Не се показва какво тъкмо ще включва директната връзка сред съветски и сирийски пристанища, само че всяко увеличение на доставките на селскостопански и други артикули от Русия или помощ за възкръсване на износа ще способства за усилване на позициите на сирийския президент Башар Асад.

Русия, която е измежду водещите международни експортьори на зърно, поддържа Асад в продължителната революция в Сирия и към този момент е пособия на държавното управление със зърнени доставки.

Селскостопанските артикули сега се транспортират от компанията "Оборонлогистика ", която е "има интерес да разшири услугите си ", уточни Рогозин.

Сирия по-рано осигуряваше сама нужната й пшеница, само че продължителните боеве в главните зърнопроизводствени региони в североизточната й част през последните години доведоха до понижаване на посевите.



Търговията сред Русия и Сирия е повишена с 42% на годишна основа до 193 милиона $ през първите седем месеца на 2017 година, уточни Рогозин. Сирийският експорт за Русия обаче се е равнявал на единствено 2 милиона през същия интервал.

Това се дължи главно на неналичието на нужната инфраструктура за експорт и стартиране в употреба на локално селскостопанско произвеждане, уточни съветският вицепремиер.

Планът е да се сътвори затворен цикъл от развъждане, пакетиране, запазване и експорт на сирийски зеленчуци и плодове за Русия в близко бъдеще, добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР