Русия също пуска в производство ваксина срещу коронавирус за деца,

...
Русия също пуска в производство ваксина срещу коронавирус за деца,
Коментари Харесай

И Русия пуска детска ваксина срещу COVID-19

Русия също пуска в произвеждане ваксина против ковид за деца, която тя ще се появи в края на декември, съобщи Газета.ру. Тя се споделя „ Спутник М “, като в тази ситуация „ М “ значи дребни, и ще се слага на юноши на възраст сред 12 и 17 години. Междувременно стана ясно, че от началото на годината до момента от „ COVID-19 “ са болни 570 000 деца. Това е почти 9.5% от всички случаи на вируса за посочения интервал.
По-рано бе обявено, че в Русия са регистрирани първите публични случаи на новият вариант Омикрон на ковид. Става дума за пасажери, пристигнали от ЮАР, чиито ПЦР проби се оказали позитивни, а резултатите от секвенирането на генома посочили, че те са инфектирани с Омикрон, се споделя в известие на Централния проучвателен институт по епидемиология на Роспотребнадзор. Според ведомството, позитивен тест за „ Ковид-19 “ са дали общо 10 от пасажерите, пристигнали от Южна Африка. На 26 ноември Световната здравна организация (СЗО) отбелязя варианта на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак Омикрон. СЗО съобщи в изказване, че типът "има огромен брой разновидности, някои от които са тревожни ", защото може да повлияе на успеваемостта на имунизациите. По предварителни данни вариантът има нараснала дарба за разпространяване.
Новината за първите случаи на Омикрон в Русия пораждат въпроса по отношение на самолетните полети сред София и Москва. Според заповед на здравния ни министър Стойчо Кацаров, която влезе в действие от 1 декември т.г., в алената зона за полети влизат страните, в които се популяризира новият вариант. На този стадий въздушните връзки сред двете страни не са спрени, само че, в случай че Омикронът набере скорост на разпространяване в Русия, то тя може да попадне в черния лист на здравното ни министерство, прецизират специалисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР