Русия съобщи днес за 9263 новозаразени с коронавируса за последните

...
Русия съобщи днес за 9263 новозаразени с коронавируса за последните
Коментари Харесай

Руският премиер оздравя, новозаразените в Русия за деня пак са под 10 000

Русия заяви през днешния ден за 9263 новозаразени с ковид за последните 24 часа, с което общият им брой става 299 941. Така четвърти ден подред растежът е под 10 000. Починалите за деня са 115 и общо 2837.

Кремъл заяви, че министър председателят Михаил Мишустин, който в края на предишния месец бе диагностициран с ковид, към този момент се е завърнал на работа, съобщи Ройтерс. Във връзка с това президентът Владимир Путин е подписал декрет, отменящ краткотрайното предаване на отговорностите на Мишустин на първия вицепремиер Андрей Белоусов, който бе и.д. министър председател от 30 април.

Докато се е намирал в здравно институция, Мишустин е провел няколко видеосъвещания. До през вчерашния ден той към момента е провеждал видеосъвещания от болничното заведение, заяви ТАСС.

След като президентът Владимир Путин разгласи завършек на неработните дни от 11 май и преход към намаляване на рестриктивните мерки, десетки райони на Русия започнаха да разхлабват рестрикциите в нарушаване на епидемиологичните рекомендации, само че до седмица някои от тях още веднъж ги ускориха, написа " Новая газета ". Освен това съгласно специалисти, потърсени от вестника, доста субекти на федерацията оповестяват измислени данни - броят на болните там на практика остава същият ден след ден.

Над 60 района започнаха в друга степен да отслабват карантината, само че два от всеки три го вършат в нарушаване на рекомендациите от отрасловата федерална работа Роспотребнадзор. Причина за преждевременните им дейности най-вероятно е неподходящата икономическа обстановка в страната, прибавя " Новая газета ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР