Русия с действията си в ситуацията около Украйна оспорва принципите

...
Русия с действията си в ситуацията около Украйна оспорва принципите
Коментари Харесай

Блинкън: Русия оспорва принципите на световния ред след две световни войни

Русия с дейностите си в обстановката към Украйна оспорва правилата на следвоенния международен ред , разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, изказвайки се в петък на конференцията по сигурността в Мюнхен, оповестява ТАСС.

" Струва ми се, че има задълбочено схващане, че протичащото се в Украйна... би трябвало да има значение за всички по света . Първо, само че освен, животът и благосъстоянието на украинците са заложени на карта, само че и по-важни правила, които са в основата на целия интернационален ред, редът, открит след две международни войни и Студената война, главните правила, нужни за поддържане на мира и сигурността. И тези правила се оспорват в Украйна от Русия ".

Става въпрос за правила като отвод от основаване на сфери на въздействие , от покоряване на съседите на тяхната воля, от диктуване на другите страни какъв избор би трябвало да създадат, какви би трябвало да бъдат решенията им, тяхната политика, в това число с кого да подписват съюзи. " По разнообразни способи, по взаимодопълващ се метод и мисля, че по мощен метод страните застават в отбрана на Украйна и заложените правила ", сподели Блинкън.
 Харис: Русия да се отнася съществено към дипломацията
Харис: Русия да се отнася съществено към дипломацията

Литва, Латвия, Естония: Натрупването на съветски войски е районна опасност за всички

По-рано през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че броят на съветските войски към Украйна е Той уточни и че Киев ускорява защитата си, само че няма желание да минава в нахлуване против Донбас или Крим.

Украинските държавни сили и проруските сепаратисти оповестиха за за втори следващ ден - ескалация, която Вашингтон и други западни съдружници считат, че може да бъде част от

На фона на скептицизма на Запада пък Русия разгласи, че от регионите до границата с Украйна.
 Русия съвсем е удвоила войските си към Украйна, твърди Съединени американски щати
Русия съвсем е удвоила войските си към Украйна, твърди Съединени американски щати

Според Вашингтон това е най-значимата военна готовност в Европа след ВСВ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР