Русия разширява значително шпионската си дейност и се опитва да

...
Русия разширява значително шпионската си дейност и се опитва да
Коментари Харесай

Безлов каза към какви агенти се насочва Москва днес

Русия уголемява доста шпионската си активност и се пробва да размени изгубените активи с нови, които наподобяват по друг метод. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  Тихомир Безлов, основен специалист стратегия “Сигурност " в Центъра за проучване на демокрацията.

На въпрос, обвързван с това към какви сътрудници се насочва Москва през днешния ден, Безлов отговори:

" Това, което има като следствия в разнообразни европейски страни е на първо място към чиновници от разнообразни институции. Едно от нещата, което е значимо за тях е събирането на стратегическа информация посредством навлизане в разнообразни институции. Българският образец е скорошното откриване на чиновник от ГДБОП, който се оказа, че има достъп до интернационалния продан на европейските полицейски служби. И в своята институция в тази ситуация, той е имал подобен достъп до подобен канал за информация, което явно е било скъпо за съветските служби. Другата забавна тематика, която много се дискутира е така наречен “операции за въздействие " като при интервенциите за въздействие има условно два фокуса, две групи цели - едната са политически партии и втората е хора, обществени фигури, които образуват публично мнение ", означи Безлов.

Той добави, че в случая приказваме за въздействие: " За разлика от класическия шпионаж, който е обвързван с намиране на информация, надлежно саботажни дейности, каквито са с ГРУ и случаи с военните ни фабрики. Операциите за въздействие, става дума да подкрепите такива политически партии, които имат позиция, която е в интерес на Русия. В случая ограничение на помощта за Украйна или прекъсване на помощта за Украйна. Търсене на съюз с Русия, надлежно опълчване на разнообразни европейски и НАТО начинания. В целия Европейски съюз има такива партии, те са изключително забавни, тъй като предстоят избори за Европейски парламент и тези партии ще имат опция да въздействат напълно легално на взиманите решения в Европейския парламент. В този случай, приказваме за обществени фигури, които имат достъп до медиите, които разясняват, намирайки причини в интерес на Русия и които въздействат на публичното мнение.

Съответно основават песимизъм по отношение на европейски и натовски начинания и ограничения, респективно провокират благосклонности към съветските интервенции в Украйна и като цяло в целия свят. Респективно, специфична тематика е Путин, съветското оръжие и така нататък Това, което може да се види е по какъв начин тези в съветския диалект " сътрудници на въздействие " откакто изложат своите тези в медиите, надлежно техните причини се популяризират, усилват през обществените мрежи. В това отношение се оказва, че съветските служби са доста ефикасни. Респективно нали превъзмогване на разнообразни форми на ограничаване, да кажем такива обществени медии като Фейсбук или YouTube ползват, намират инструмент, посредством които да избегнат рестриктивните мерки ", изясни Тихомир Безлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР