Русия разреши на гражданите си да напускат страната, за да

...
Русия разреши на гражданите си да напускат страната, за да
Коментари Харесай

Руснаци ще могат да напускат страната за работа, обучение и лечение в чужбина

Русия позволи на жителите си да напущат страната, с цел да се грижат за заболели родственици, както и за работа, образование и лекуване в чужбина, съобщи през днешния ден министър председателят Михаил Мишустин, представен от ТАСС. Забраната за такива пътувания бе наложена в края на март.
Живот под блокада: COVID-19 трансформира Москва в затворен град (СНИМКИ И ВИДЕО) Опашки от коли за спешна помощ се образуваха в болница в покрайнините на съветската столица
Министър-председателят заяви, че на чужденците също се дава право да влизат в Русия за лекуване и грижа за родственици, и разгласи, че някои ограничавания, свързани с ковид, ще бъдат облекчени.
Русия разхлабва ограниченията в цялата страна, с изключение на в Москва В съветската столица има най-вече инфектирани
Столицата Москва също от на следващия ден ще отстрани някои ограничавания поради COVID-19, в това число ще анулира пропускателния режим, графиците за разходки и самоизолирането.

Сурови ограничавания за влизане и излизане - освен от града, само че и от вкъщи, наложени на фона на излизаща от надзор зараза - това беше съветската столица Москва от средата на април. Бяха въведени и електронни документи, с които всеки, поискал да излезе с градски превоз или такси, трябваше да разполага. Оказа се даже, че носенето на маски и ръкавици на открито и в градския превоз е целесъобразно, само че не и наложително, за което разгласи кметът на Москва Сергей Собянин в средата на май, представен от РИА Новости.

От на следващия ден московчани ще могат да излизат на разходка, където пожелаят, а заведенията за хранене и кафенетата в съветската столица ще отворят от 16 юни терасите си.

Снимка: EPA

От 23 юни се отварят фитнесите, басейните и оздравителните комплекси в съветската столица.
Таксиметров водач удари клиентка поради недействителен електронен документ в Москва (ВИДЕО) Според лидера клиентката първа го нападнала и той единствено се отбранявал
Също от тази дата се отварят детските градини, както и вътрешните пространства на заведенията за хранене. Ще се разреши и визитата на детските площадки, както и на други публични места в Москва. Ще се възобнови и плаването по Москва река.

Русия продължава да регистрира всеки ден хиляди новозаразени с COVID-19, а общият им брой доближи 476 658 души, което подрежда страната на трето място в света по този индикатор. Броят на инфектираните в Москва, която стана епицентър на епидемията, обаче е понижен доста.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 727 16 160 1 548 Света 7 121 768 39 170 406 721 3 477 389 Заразени* Нови Починали България 2 727 16 160 Света 7 121 768 39 170 406 721
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР