Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на

...
Русия разглежда решението на България да предостави военна помощ на
Коментари Харесай

Русия: България ще носи пълната отговорност за ескалацията на конфликта в Украйна

Русия преглежда решението на България да даде военна помощ на Украйна като следващ вражески акт, който ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки. Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Разглеждаме решението на Народното събрание на България за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна като следващия вражески акт против страната ни, който ще докара до по-нататъшно утежняване на намиращите се така и така в плачевно положение двустранни връзки ", сподели Захарова на брифинг.

По думите й в този момент отговорността за удължаването и ескалацията на спора в Украйна, хилядите цивилни жертви, разрушаването на гражданска инфраструктура и подкопаването на сигурността в Европа се носи в цялостна степен и от София, отбелязва ТАСС. " Убедени сме, че българските законодатели са осведомени с обстоятелствата за противозаконен трафик на оръжие, в това число от чужбина, на следените от Украйна територии, и не може да не осъзнават заплахата от попадането му в ръцете на терористични групировки и бандитски формирования в доста горещи точки по света ", акцентира Мария Захарова.

На 3 ноември Народното събрание на България одобри решение за даване на оръжие на Украйна.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР