Русия проведе експеримент по използването на рояк от изтребители Су-35,

...
Русия проведе експеримент по използването на рояк от изтребители Су-35,
Коментари Харесай

Русия е провела експеримент с "рояк" от изтребители

Русия организира опит по потреблението на " рой " от изтребители Су-35, ръководени от аероплан от 5-о потомство Су-57, съобщи ТАСС, цитирайки източници от отбранителния комплекс.

" Експериментът се организира в действителни бойни условия, в " рояка " беше включена група изтребители Су-35, ролята на командно-щабния аероплан изпълняваше Су-57 ", заяви един от източниците.

Друг източник изясни, че сред изтребителите се води продан на информация в действително време. Информационно-управляващата система на всеки аероплан автоматизирано обработва както данните на личните сензори, по този начин и на другите самолети. Използването на " рой " покачва значително успеваемостта на осъществяване на бойните задания, прибавиха източниците. Те не прецизираха по кое време и къде е бил извършен опитът.

" В бъдеще информацията от всички датчици на самолета, както и от системите за противовъздушна защита, спътниците и сухопътните средства би трябвало да постъпва в единна система, която да сътвори единно осведомително поле за земята, въздуха и Космоса. И в него при поддръжката на изкуствен интелект ще се случва систематизиране на бойната работа, в това число за авиацията ", изясни съветският боен специалист Виктор Мураховский, основен редактор на сп. " Арсенал Отечества ".

Той посочи, че сходни разработки водят Съединени американски щати, за своите изтребители F-35, само че нито една от двете страни към момента не е съумяла да сътвори единна осведомителна система за всички родове войски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР