Русия призовава Запада да повлияе на Украйна да се откаже

...
Русия призовава Запада да повлияе на Украйна да се откаже
Коментари Харесай

Русия призовава Запада да повлияе на Киев да се откаже от схемата за „мръсна бомба“ - Топ новини

Русия приканва Запада да повлияе на Украйна да се откаже от проектите за допустимо потребление на „ мръсна бомба “ и нуклеарен шантаж, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова, заяви ТАСС.

„ Призоваваме Запада да повлияе на своите украински протежета да се откажат от това извънредно рисково рисково начинание. И освен това, само че и всички тези стъпки, действия и дейности, които включват нуклеарен шантаж, защото всичко това води до необратими последствия и допустима всеобща гибел на почтени цивилни “, сподели тя.

Радиацията няма граници, акцентира тя. „ Не се нуждае от паспорти, визи или позволения. Не може да бъде глобен и възпрепятстван да премине границата. Той е доста по-коварен и не желае ничие позволение да проникне където и да е и да повлияе сериозно на здравето на хората “, сподели още дипломатът.

Ръководителят на съветските сили за радиационна, химическа и биологична отбрана генерал-лейтенант Игор Кирилов сподели пред кореспонденти в понеделник, че съветското министерство на защитата е предизвестило войските си да бъдат подготвени да работят „ в условия на радиоактивно замърсяване “, защото е получило информация, че Киев се готви да детонира мръсна бомба. Руският външен министър Сергей Лавров също съобщи, че има риск от мръсна бомба. Русия повдигна въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Руският министър на защитата Сергей Шойгу е провел телефонни диалози със своите сътрудници във Англия, Съединени американски щати, Турция и Франция, с цел да предизвести за опасността от Украйна. Вашингтон, Лондон и Париж обаче обявиха, че не имат вяра на Русия.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР