Русия призова днес ООН, под чиято егида бе подписано споразумението

...
Русия призова днес ООН, под чиято егида бе подписано споразумението
Коментари Харесай

Лавров призова ООН да помогне за облекчаване на руския износ на зърно и торове

Русия прикани през днешния ден Организация на обединените нации, под чиято закрила бе подписано съглашението за експорт на украинско зърно през нейните блокирани черноморски пристанища, да спомага за извършване на другата част от договорката, която цели облекчение на износа на зърно и торове от Русия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Все още не виждаме никакви резултати по втория аспект: премахването на трудностите пред износа на съветски торове и зърно ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция в йорданската столица Аман.

" Още един път призоваваме генералния секретар на Обединените народи да даде гаранции, че извършва отговорностите, които е поел по лична самодейност ", съобщи Лавров и акцентира, че казусът би трябвало да бъде решен " в доста близко бъдеще ".

Вчера Русия възобнови присъединяване си в зърнената договорка след четиридневно спиране, с което понижи натиска върху цените не храните и разсея опасенията за нова хранителна рецесия в света. Срокът на споразуменията изтича на 19 ноември, а Москва ясно е декларирала, че желае да бъде направено повече за улеснение на нейния експорт на зърно и торове, спрян със глобите на Запада поради нашествието в Украйна, напомня Ройтерс.

Москва е задоволена, че след намесата на Турция държавното управление в Киев е подписало документ, че няма да употребява за военни цели филантропичните коридори за експорт на зърно, сподели Лавров на обща конференция след договарянията си с йорданския вицепремиер и външен министър Айман Хусейн Абдала ас Сафади, добави ТАСС.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР