Русия призна, че 89 нейни войници са загинали, когато малко

...
Русия призна, че 89 нейни войници са загинали, когато малко
Коментари Харесай

Русия призна за 89 загинали войници при ракетната атака на 1 януари

Русия призна, че 89 нейни бойци са починали, когато малко след среднощ на Нова година Украйна удари професионално учебно заведение за наборници в Макиевка, в окупираната Донецка област.  

Това е най-големият брой жертви, за които Москва признава във войната, която продължава към този момент близо година. Въпреки че от Киев настояват, че цифрата е доста по-голямата - и са убити 400 бойци, а други 300 са ранени.

Руското министерство на защитата уточни като съществена причина за удара неразрешеното потребление на мобилни телефони от бойците, с което са улеснили определянето на местоположението и координатите за офанзивата.

В последното си послание президентът Володимир Зеленски предизвести, че Русия ще отговори.

" Няма подозрение, че сегашните ръководещи ще хвърлят всички сили, което са им останали, и всички, които могат да съберат, с цел да извърнат хода на войната. Ние би трябвало да осуетим този съветски сюжет и се готвим за това. Терористите би трябвало да изгубят, всеки опит за нахлуване, който подхващат, би трябвало да се провали ", сподели той.

Междувременно от Русия разпространиха фрагменти на удари, за които настояват, че са нанесени в Краматорск. От Кремъл обявиха, че при нападението са убити 120 украински бойци, както и че са унищожени 2 системи за залпов огън Himars, създадени в Съединени американски щати. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР