Русия приветства перспективата за подновяване на военното сътрудничество с Либия.

...
Русия приветства перспективата за подновяване на военното сътрудничество с Либия.
Коментари Харесай

Русия иска задълбочаване на военните връзки с Либия

Русия приветства вероятността за възобновяване на военното съдействие с Либия . Военният министър на Русия Сергей Шойгу одобри премиера Абдулхамид Дбейба , осведоми Агенция Франс Прес.

Либия е в безпорядък от десетилетие, откогато дългогодишният водач Муамар Кадафи бе свален и погубен през 2011 година при революция, подкрепена от Запада.
 Макрон: Русия и Турция да изоставен Либия
Макрон: Русия и Турция да изоставен Либия

Инициатива на Франция за Северна Африка

През февруари страната сложи начало на нова фаза от прехода след Кадафи. Временни водачи са определени да водят страната до изборите през декември.

" Разглеждам вашата аудиенция в Москва като първа стъпка към пълномащабно обновяване на съдействието сред военните министерства на двете страни ", сподели Шойгу пред либийския министър-председател.

Шойгу изрази вяра, че " приятелският либийски народ към Русия ще преодолее дългогодишната рецесия, която породи в резултат на груба външна интервенция ".

Дбейба и Мохамед Менфи, ръководител на либийския Президентски съвет, са изправени пред задачата да се опитат да обединят институциите, подкопани от разделянето сред приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление в Триполи и администрацията в Източна Либия, подкрепена от Халифа Хафтар.

Москва поддържа Хафтар в спора с държавното управление в Триполи. Русия е упреквана, че изпраща наемници от частната военна компания " Вагнер " да се бият на страната на Хафтар.
 Чавушоглу и Лавров разискаха Нагорни Карабах, Сирия, Либия и туризма
Чавушоглу и Лавров разискаха Нагорни Карабах, Сирия, Либия и туризма

Общите ползи на двете страни се простират върху доста области и настоящи политически въпроси

Русия разгласи през февруари, че е подготвена за градивна работа с водачите на Либия.

Дбейба от своя страна съобщи, че Либия се нуждае от поддръжката на Москва и изрази благодарността си от оказваната от президента Владимир Путин поддръжка.

" Бихме желали да дадем нов подтик на нашите връзки и да изградим нови мостове сред страните ни ", акцентира той.
 Парламентът на Либия утвърди ново държавно управление до изборите през декември
Парламентът на Либия утвърди ново държавно управление до изборите през декември

Новият кабинет включва 33 министри и двама вицепремиери

Дбейба разясни, че управляващите се надяват, че Либия ще види " нов стопански климат ", като Русия играе основна роля и обезпечи " икономическа поддръжка ".

Вчера либийският министър председател бе признат от съветския си сътрудник Михаил Мишустин. Те разискаха съдействие в енергетиката и други сфери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР