Русия през април може да изгуби 70-100 хиляди души като

...
Русия през април може да изгуби 70-100 хиляди души като
Коментари Харесай

Русия очаква 100 хиляди ИТ специалисти да избягат зад граница

Русия през април може да изгуби 70-100 хиляди души като част от " втората вълна " на емиграция на ИТ експерти. Такава прогноза даде Руската асоциация за електронни връзки (RAEC), заяви Интерфакс.

„ Първата вълна – 50-70 хиляди души, към този момент са напуснали. Единственото нещо, което задържа втората вълна, са скъпите билети и наеми, жилища са нарастнали, неналичието на финансова съгласуваност и невъзможността за осъществяване на парични транзакции. Но втората вълна несъмнено ще се случи. Според нашата прогноза, от 70 000 до 100 000 души ще изоставен през април. Това са единствено хора от ИТ бранша ", сподели Сергей Плуготаренко, началник на RAEC, на среща в Държавната дума, отдадена на глобите, наложени от Запада.

Във връзка с отлива на ИТ експерти от Министерството на цифровото развиване на РФ са подготвили ограничения за поддръжка на промишлеността. Всички ИТ компании ще бъдат освободени от налог върху приходите и инспекции за три години, а чиновниците им, занимаващи се с разработка на програмен продукт, ще получат пролонгация от наборната военна работа. Предвиждат се данъчни преференции, както и заеми при преференциални лихви.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР