Русия прехвърли днес прага от 3 милиона потвърдени случая на

...
Русия прехвърли днес прага от 3 милиона потвърдени случая на
Коментари Харесай

Заразените с коронавируса в Русия са вече над 3 милиона

Русия трансферира през днешния ден прага от 3 милиона доказани случая на ковид. Страната е в разгара на втора вълна на епидемията, само че управляващите не възнамеряват въвеждане на национална карантина, съобщи Франс прес.
Според оповестените публични данни инфектираните с вируса в този момент са 3 021 964, като 54 226 от тях са умряли. През последните 24 часа са открити 29 258 нови случая и са умряли 567 души.
По публични данни, представени от ТАСС, понастоящем в болница се лекуват общо 541 299 души.
От началото на зимата страната ежеседмично записва върхове и в броя на инфектираните, и при смъртните случаи. Най-засегнати са столицата Москва и Московска област, както и вторият по величина град Санкт Петербург. Обезпокоително е ситуацията също в най-бедните региони, където постоянно не доближава здравно съоръжение и защитни средства.
При все това огласените публични данни свидетелстват за по-ниска смъртност от тази в Западна Европа или Съединени американски щати - резултат, с който съветският президент Владимир Путин се хвали от месеци. На годишната си конференция предходната седмица той посочи, че Русия се оправя по-добре с пандемията от Запада.
Руските управляващи обаче включват в статистиката единствено умрелите, при които основната причина за гибелта е КОВИД-19 и това е доказано при аутопсия.
През октомври формалната статистическа работа "Росстат " регистрира близо 50 000 смъртни случая повече, в сравнение с през октомври 2019 година От март до края на октомври тази година в страната са регистрирани съвсем 165 000 смъртни случая повече, в сравнение с за същия интервал на предходната, от което може да се допусна, че действителните цифри са доста по-големи от огласеното от управляващите.
Правителството досега не вкарва нова национална карантина, с цел да резервира преживяващата компликации стопанска система и разчита на всеобща имунизация на популацията с създадената родна ваксина "Спутник V ".
Пред публичната телевизия съветският здравен министър Михаил Мурашко през днешния ден дефинира имунизацията като сигурна и ефикасна за всеобща имунизация и позволи потреблението й при хора на възраст над 60 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР