Русия предупреди за силен риск от глобално свръхпроизводство на петрол,

...
Русия предупреди за силен риск от глобално свръхпроизводство на петрол,
Коментари Харесай

Русия предупреди за риск от свръхпроизводство на петрол

Русия предизвести за мощен риск от световно свръхпроизводство на нефт, което би могло да докара до намаляване на цените на петрола под 40 $ за барел.
" Днес има в действителност огромни опасности от свръхпроизводство ", съобщи съветският енергиен министър Александър Новак по време на среща със саудитския си сътрудник Халид ал-Фалих в Москва.
" Трябва да проучваме всичко... с цел да вземем уравновесено решение през юли ", сподели той, имайки поради основна среща на така наречен Съюз на ОПЕК + сред страните от ОПЕК и други страни, произвеждащи нефт, в това число Русия.
Алиансът ще се срещне във Виена при започване на юли, където съгласно саудитския министър ще се реши дали да удължи съглашението за индустриалните равнища.
Русия се съгласи с държавите-членки на ОПЕК за понижаване на производството на недопечен нефт, с цел да се покачат цените след злополуката през 2014—2015 година
25-членният съюз се съгласи да понижи производството с 1,2 милиона барела дневно от началото на тази година, откакто цените на петрола паднаха с повече от 30% в края на предходната година.
" Цените могат да паднат под 40 $ и даже до 30 $ за барел ", съобщи съветският финансов министър Антон Силуанов, представен от съветските организации.
Подобен сюжет не може да бъде изключен, уточни Новак.
" Много зависи от обстановката на пазара през второто и третото тримесечие, от салдото на търсенето и предлагането, и по какъв начин се развива обстановката с несигурности, търговски войни и наказания за напън върху няколко страни ", сподели той.
" Ние работим за предприемане на превантивни стъпки, с цел да избегнем разисквания сюжет, " сподели Фалих по отношение на вероятностите за намаление на цените до 30 $ за барел.
Мащабните намаления на износа от Иран и Венецуела плюс контрактуваните съкращения на производството, осъществени от групата ОПЕК + от януари, понижават доставките.
Американският президент Доналд Тръмп прикани ОПЕК да усили производството на нефт, с цел да понижи покачващите се цени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР