Русия предупреди, че ще порази цели в Киев, съобщи ,

...
Русия предупреди, че ще порази цели в Киев, съобщи ,
Коментари Харесай

Нощ над Киев: Нови жертви, Русия предупреди жителите да напуснат домовете си

Русия предизвести, че ще порази цели в Киев, заяви, базирайки се на известие на съветското министерство на защитата. В него се насочи и предизвестие към жителите на Киев , че съветската войска се готви да порази цели в украинската столица . Минути преди 19 часа българското време пристигна и информация за първите жертви - петима починали при осъществената по-рано офанзива против телевизионната кула в Киев .

В изказване, оповестено във вторник следобяд, съветските управляващи декларират, че техните сили се готвят да нанесат „ високо прецизни удари “ против „ софтуерни центрове на украинската работа за сигурност и 72-ри основен PsyOps център в Киев “.

„ Призоваваме украинските жители , които се употребяват от националисти за осъществяване на провокации против Русия, както и жителите на Киев, живеещи наоколо до релейни станции, да изоставен домовете си “, се прибавя в изказването. Длъжностните лица настояват, че ударите се правят, с цел да се " предотвратят осведомителни офанзиви против Русия ". 

В късния следобяд съветските сили нападнаха телевизионната кула в украинската столица Киев, прекъсвайки сигнала, съобщи Ройтерс. От постройката излиза дим, като към момента не е ясно дали самото оборудване е било ударено или прилежаща към него инфраструктура.
 

УВАГА‼️
Попадання в апаратну мовника на телевежі.
Якийсь час, канали не будуть працювати.
Найближчим часом буде включено резервне мовлення частини каналів.
Ворог може поширювати фейки з метою дестабілізації ситуації. Знайте, Україна бореться і вистоїть!
— Defence of Ukraine (@DefenceU)
Министерство на външните работи на Украйна назова офанзивата " в арварски акт ", разкривайки, че наоколо до кулата се намира мемориал, в памет на починалите евреи на Бабин Яр. В момента тече работа по възобновяване на прекъснатия сигнал, заяви локалният ефирен канал " 1+1 ".
Междувременно управляващите в Киев приканиха за филантропична помощ към жителите на столицата , заяви организация УНИАН.

В послание на кмета Виталий Кличко в Телеграм се споделя, че „ въпросът с обезпечаването на военните е решен, а в този момент би трябвало да бъдат подсигурени техните близки и родственици, жителите на столицата, които са останали у дома или са в укритията “.

Според Кличко би трябвало да бъдат подсигурени лекарства, храна и артикули от първа нужда първо на тези, които имат най-голяма потребност от тях - самотни възрастни хора, хора с увреждания и майки с дребни деца.

Рано тази заран Агенция Франс Прес заяви, че по данни на два източника - дипломатически и обвързван със сигурността, Москва се готви да стартира нова масирана военна офанзива над Киев .

Сателитни фотоси демонстрират съветски ескорт, който се простира на десетки километри и постепенно напредва към украинската столица . Според украинския общоприет щаб Москва прегрупира силите си за нахлуване на Киев и други огромни градове.

Предполага се, че колоната е дълга към 64 километра. На по-малко от 32 километра на север от границата на Беларус с Украйна са ситуирани и спомагателни наземни сили и хеликоптери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР