Русия представлява заплаха за всички съюзници в НАТО, но в

...
Русия представлява заплаха за всички съюзници в НАТО, но в
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия е заплаха за всички в НАТО, използват военна сила

Русия съставлява опасност за всички съдружници в НАТО , само че в това време Вашингтон чака да работи с Москва, където има съвместен интерес. Това съобщи във вторник на брифинг почитан американски боен чиновник, представен от ТАСС.

Според него представители на Съединени американски щати имат намерение да обсъдят тематиката за Русия на видеоконференция на министрите на защитата на алианса , в която ще взе участие ръководителят на Пентагона Лойд Остин. " Първата сесия на срещата на министрите на защитата ще се концентрира върху алианса, върху силата на въздържане и защита и мисля, че това е неразривно обвързвано с метода, по който възприемаме Русия , несъмнено ", изясни той.

" Съвсем явно е, че Русия е опасност за всички съдружници в НАТО, в това число Съединени американски щати... Те употребяват военна мощ, с цел да реализиран задачите си ", разяснява различен водещ на брифинга, текстът е публикуван от пресслужбата на Пентагона.

Според него Съединени американски щати " неведнъж сме били очевидци на образци за това по какъв начин Русия се пробва да подкопае сигурността и стабилността ".

Той акцентира, че Вашингтон има намерение да си сътрудничи с Москва в области от съвместен интерес . " Тази администрация към този момент ясно даде да се разбере, че ще работим с Русия, за да развием личните си ползи, като в същото време ги държим виновни за техни безразсъдни и нападателни дейности . Така че чакаме с неспокойствие да обсъдим това с нашите съдружници тази седмица ", изясни представителят на Пентагона.
 НАТО изпрати изтребители против съветски бомбардировачи над Черно море и Атлантика
НАТО изпрати изтребители против съветски бомбардировачи над Черно море и Атлантика

Вдигнати са прехващачи от България, Румъния, Турция и Норвегия

Съединени американски щати чакат и Китай да бъде разискван на видеоконференция от министрите на защитата на НАТО, а алиансът ще сложи политиката на Китай в листата си с цели . " Абсолютно, ние чакаме Китай да бъде на дневен ред ", сподели той.

" Т рябва да се направи повече и поради геополитическите промени , НАТО би трябвало да се увери, че Китай е в листата с цели, осъзнавайки, че отношението на Пекин за световната среда за сигурност е друго от това, което НАТО всъщност разпространява през последните 72 години ", добави той.

Видеоконференция на министрите на защитата на НАТО ще се организира в сряда и четвъртък. На дневен ред има три съществени тематики .

Първо, дали да извърши или не съглашението на Съединени американски щати с талибаните за изтеглянето на всички задгранични войски от Афганистан до 1 май.

Второ, разискването на програмата НАТО-2030 и началото на създаването на нова стратегическа идея за алианса , където Русия и Китай за първи път ще бъдат оповестени за съществени съперници на НАТО .

Трето, полемиката за по-нататъшното нарастване на военните разноски от страните от алианса и разширението на покупките на нови оръжия , за което Съединени американски щати упорстват пред съдружниците, макар икономическия потрес от пандемията с ковид.
 Байдън се обади на Моди да възпират дружно Китай
Байдън се обади на Моди да възпират дружно Китай

Индия, Съединени американски щати, Япония и Австралия са членове на Quad
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР