Русия, попаднала в капана на неоправданите си очаквания за разбиране

...
Русия, попаднала в капана на неоправданите си очаквания за разбиране
Коментари Харесай

САЩ сложиха край на спецоперацията: Русия е обречена на победа

Русия, попаднала в клопката на неоправданите си упования за схващане от страна на Запада, си разреши да бъде унижена и по тази причина прекомерно дълго либералничи с Украйна и нейните западни куратори. Сега игрите свършиха и Москва стартира да работи по този начин, че " Съединени американски щати и техните марионетки в НАТО " да съжаляват за политиката си по отношение на Русия. До това се свежда анализът, който американският закостенял политолог Пол Крейг Робъртс направи на протичащото се в Украйна и към нея.

Изключение от правилото

Отдавна е маркирано, че висши западни политици, изключително американски, стартират да показват забележителни аналитични умения, когато се пенсионират. Има изключение от това предписание - Пол Крейг Робъртс, някогашен чиновник на администрацията на Роналд Рейгън, а в този момент чиновник на редица американски мозъчни тръстове. За разлика от доста свои сътрудници на Запад, този анализатор вижда корена.

Той непосредствено назовава " цветни революции " плануваните дейности на Централно разузнавателно управление на САЩ. А Евромайданът от 2014 година беше целенасочена интервенция на Съединени американски щати против Русия.

Крейг Робъртс направи разбор на световната обстановка, който се концентрира върху спора в Украйна, и направи прогноза, която заслужава деликатно внимание. Първо, тъй като на същото мнение са всички, които наблюдават от близко СВО.

Той счита това за неточност на Русия

да води война с минимални запаси и без желание да унищожи (украинското) държавно управление, да подкопае жизнеспособността (на режима на Зеленски) в Западна Украйна и да спре доставките на оръжие от Съединени американски щати и НАТО.

Сега такава нерешителност „ носи унижението от страна на украинските войски, които пробиват едва предпазената линия на Русия в Харковска област в Източна Украйна “.

Крейг Робъртс счита, че Русия, която не се отклонява от военно-политическите си цели, неизбежно ще промени характера на СВО и като цяло характера на военните си интервенции в Украйна.

Ще бъда сюрпризиран, в случай че Русия, несъмнено най-могъщата, не си върне бързо контрола над военната обстановка в Донбас. Но триумфът на Украйна, колкото и стеснен или краткотраен да е, обрече „ лимитираната интервенция “ на Путин (да промени метода, по който се борим).

Защо Русия ще промени всичко?

Американският анализатор счита, че СВО е била обречена да промени характера си " през цялото време заради голословното съмнение на Кремъл, че Вашингтон ще допусне ограничение на интервенцията.

Разрастването на войната беше обезпечено ". Крейг Робъртс твърди, че „ прокси войната в Украйна сред Съединени американски щати и Русия е завършила и в този момент Русия е изправена пред същинска директна война със Съединени американски щати и техните марионетки от НАТО “.

За да продължи Русия да реализира задачите си в Украйна, счита анализаторът, Кремъл би трябвало да води същинска война и да смъкна държавното управление в Киев, както и да унищожи държавната и гражданска инфраструктура, която разрешава на Украйна свободно да води война без съветска интервенция и която разрешава на украинския режим да се снабди с все по-опасни западни оръжия.

Провокации в съветските околности

Крейг Робъртс твърди, че краткотрайният триумф на Украйна в завладяването на съветски позиции ще докара до по-нататъшно разширение на войната, защото „ една към този момент западаща Европа е изпълнена с възторг и Вашингтон ще прибегне до провокации, с цел да усили натиска върху Путин “.

Най-бесните сили на американския истаблишмънт, счита специалистът, ще се опитат да предизвикат въоръжени спорове покрай границите на Русия, в някогашните руски републики, с цел да отклонят вниманието на Русия от Украйна и да отслабят руснаците.

Те „ ще упорстват за подсилване на силите на САЩ/НАТО по границите на Русия и основаване на проблеми в някогашните, само че в този момент самостоятелни съветски провинции, в опит да убедят Русия, че се приготвя широкомащабна инвазия в Русия, до момента в който Москва е „ в капан “ Украйна.

" Ако това се случи, то ще възпламени фитила на нуклеарната война “, споделя Крейг Робъртс.

Между другото, удостоверение на изводите на Крейг Робъртс са тревожните известия, идващи сега от арменско-азербайджанската граница. В нощта на 13 септември обстановката там внезапно се изостри.

Според арменската страна азербайджанските военни са обстрелвали граничните региони на Армения с артилерия и безпилотни самолети. В някои сектори на границата не престават позиционните боеве.

Пресслужбата на арменското държавно управление заяви и за нощен диалог на премиера Никол Пашинян с президента на Русия. Пашинян в диалог с Путин назова дейностите на азербайджанската страна неприемливи и акцентира значимостта на съответната реакция на интернационалната общественост.

Баку от своя страна разгласи арменски диверсанти на територията на Азербайджан. Трябва ли руснаците да се намесват? Съмнявам се.

Между другото, нещо сходно се случва в този момент в връзките сред Сърбия и Косово, на границата сред които обстановката е близка до война. Щатите са тези, които тласкат косоварите към провокации против Сърбия с вярата да отприщят пълномащабна война и да предизвикат Русия във военна поддръжка за сърбите с една вяра.

Работете върху грешките

Крейг Робъртс показва своята позиция за това, което той вижда като дефекти в украинската политика на Русия в предишното. Разбира се, всеки е умен със задна дата. И като цяло тук е подобаваща поговорката, че „ всеки си фантазира себе си като пълководец, виждайки борбата в профил “. И все пак доста от съветските му сътрудници евентуално ще се съгласят с американския анализатор. Той написа:

" Кремъл „ изгуби топката “, когато разреши на Вашингтон да смъкна украинското държавно управление и да конфигурира марионетка, която ненавижда Русия (Виктор Юшченко). "

" Кремъл още веднъж загуби самодейността, когато преди осем години пропиля опцията да върне Донбас на Русия и по този метод да приключи спора, преди да е почнал. Кремъл още веднъж „ загуби топката “, когато стартира специфична военна интервенция, лимитирана до Донбас, когато беше належащо светкавичното заличаване на Украйна, преди Западът да има време да реагира ", съобщи още той.

Без да се лимитира с похвали, Крейг Робъртс счита, че тези „ стратегически неточности на Кремъл “ се изясняват с обстоятелството, че Русия е „ превзета от глобализма “ и си е сложила за цел да стане „ приет член на западния световен ред “.

" Тази цел е наложила всевъзможни ограничавания върху обсега на дейностите на Русия ", написа анализаторът.

По тази причина Русия „ не отговори на молбите на републиките от Донбас да се върнат в родното си пристанище, в Русия “, тъй като това би удостоверило пропагандата на Запада, че Москва има намерение да възвърне руската империя. Москва „ не можеше да глоби стремително завземане на Украйна, тъй като това вечно би хвърлило Европа в обятията на Вашингтон “.

Москва „ би трябвало да работи в границите на интернационалното право, което самите Вашингтон и НАТО пренебрегват, само че Русия се зае да потвърди, че се придържа към закона и прибягва до мощ единствено в краен случай “.

Изгубено време

Крейг Робъртс счита, че Москва на вятъра се е съгласила на Минските съглашения, „ за които Кремъл е изгубил осем години “. Русия на вятъра се надяваше на съглашение със Съединени американски щати и НАТО за взаимна сигурност. Анализаторът счита, че Москва, без да се преценява с никого, би трябвало да води политиката, която счита за нужна:

" Защо имаше толкоз доста фокус върху споразуменията, когато Кремъл основателно и безпределно се оплакваше, че Вашингтон нарушава всички съглашения ", пита се той.

" Това допуска, че главната цел на Кремъл е била да обезпечи на Русия полагащото се място в западната система. Това докара до обстоятелството, че Кремъл единствено реагира на зараждащата обстановка, отказвайки се от дейна политика за ориентиране към своя зложелател ", съобщи още анализаторът.

Той счита, че опитът на Русия да се интегрира в западния свят е „ нереалистична задача “. За да го реализира, Москва трябваше да пренебрегне американската теория за надмощие на Съединени американски щати, трябваше да пренебрегне обстоятелството, че „ голямата мощност и бюджет на военно-промишления комплекс на Съединени американски щати изискват Русия да бъде зложелател номер 1 на Америка “. Именно задачата на Тръмп да възстановява връзките с Русия докара до рухването му.

" Пред лицето на такива съществени доказателства... по какъв начин може Кремъл да се придържа към заблудите си и да продължи да приказва за " нашите западни сътрудници ", пита Крейг Робъртс.

Какво дават обещание на нас и на тях?

Американският анализатор стига до извода, че би трябвало да се постави завършек на търпението на съветското управление. В противоположен случай западните куратори на киевския режим няма да се поколебаят да отприщят световна война.

" В доста връзки Путин е популярен водач и човек на света… Но неговата приемливост към обиди и провокации предизвиква още по-големи провокации, които водят до ръба на отприщването на война, която ще унищожи западния свят ", счита още някогашният финансов зам.-министър на Съединени американски щати.

Трудно е да не се съглася. Още повече, че и ние самите считаме по този начин. Но е значимо да го чуем от устата на американец.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР