Русия похвали декларацията от срещата на върха на Г-20, която

...
Русия похвали декларацията от срещата на върха на Г-20, която
Коментари Харесай

САЩ и Русия похвалиха декларацията на Г-20

Русия похвали декларацията от срещата на върха на Г-20, която не подлага на критика директно Москва за войната в Украйна като сподели, че водачите на блока са работили в полза на разрешаването на спора, оповестява " Ройтерс ".

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели пред кореспонденти, че декларацията " прави доста добра работа като отстоява правилото, че страните не могат да употребяват мощ, с цел да търсят териториално придобиване или да нарушават териториалната целокупност и суверенитета или политическата самостоятелност на други страни ". Германия и Англия също похвалиха резолюцията.

Днес срещата в Ню Делхи продължава.

Групата одобри консенсусната декларация през вчерашния ден, която заобикаля осъждането на Русия за войната, само че приканва всички страни да не употребяват мощ за присвояване на територия. Русия твърди, че организира там " специфична военна интервенция ".

" Имаше доста сложни договаряния по украинския въпрос; преди всичко, груповата позиция на страните от БРИКС и сътрудниците му проработи, всичко беше отразено в уравновесена форма ", сподели съветският договарящ на Г-20 Светлана Лукаш, оповестява съветската осведомителна организация Интерфакс.

" Това беше една от най-трудните срещи на върха на Г-20 в съвсем двайсетгодишната история на форума... бяха нужни съвсем 20 дни, с цел да се реализира единодушие по декларацията преди срещата на върха и още пет дни тук, на място ", сподели още Лукаш.

" Това се дължи освен на някои различия по тематиката за Украйна, само че и на разликите в позициите по всички основни въпроси, съответно тези за изменението на климата и прехода към нисковъглеродни енергийни системи. "

Официален представител на Европейския съюз, който пожела анонимност, сподели в неделя, че полемиките по декларацията на водачите на Г-20 са траяли до последния миг и войната в Украйна е била най-спорният въпрос, преди да бъде реализиран консенсус.

Служителят похвали мощното водачество на Индия, като добави, че Бразилия и Южна Африка също са изиграли решаваща роля в договарянията.

Министерството на външните работи на Украйна съобщи, че декларацията на Г-20 " не е мотив за горделивост " и добави, че украинско наличие там би дало на участниците по-добро схващане на обстановката.

Украйна попита дали може да участва на срещата на върха на най-големите стопански системи в света.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР