Русия погреба с почести петимата учени, които загинаха при експлозия

...
Русия погреба с почести петимата учени, които загинаха при експлозия
Коментари Харесай

Русия погреба петима загинали учени, без да казва официално дали ядрена ракета не ги уби

Русия погреба с почести петимата учени, които починаха при детонация по време на тествания на ново оръжие, съобщи БГНЕС по информация на Reuters.

Директорът на " Росатом " Алексей Лихачов даде обещание на погребението на петимата, че Русия ще реализира триумф в създаването на новото оръжие. Лихачов беше измежду формалните лица на погребението, което се извърши в затворения град Саров, южно от Нижни Новгород.

По време на погребалната гала, която включваше топовни салюти, Лихачов назова починалите учени " гордостта на страната " и " гордостта на нуклеарния бранш ". " Най-голямата респект към тях би била да продължим работата си по новите модели оръжия, които сигурно ще бъдат доведени до сполучлив край ", сподели Лихачов.

Вътрешното министерство на Русия стартира следствие на служителя на реда, който беше сниман да удря млада жена в корема по време на следващите прочие..

Във видео изявление, оповестено в неделя, чиновник на изследователския институт в Саров не сподели над какво тъкмо са работили петимата, само че загатна, че са работили над дребен, нуклеарен реактор.

В Саров беше разгласен двудневен печал и беше разгласено, че учените са " изпълнявали задача от национално значение ". " Росатом " сподели, че починалите са Алексей Вюшин, Евгений Коратаев, Вячеслав Липшев, Сергей Пичугин и Владислав Яновски. От нуклеарният център в Саров, който е част от " Росатом " прибавиха, че тестванията в морето на север са били предхождани от една година разработка и държавна комисия проверява ка

Факти и теории

Петимата учени починаха по време на проби, като, по информация от " Росатом ", става дума за тествания на ракета.

Министерството на защитата на Русия сподели, че радиацията в региона на повредата е естествена, само че пик в радиационния декор в най-близкия град подсказва, че евентуално става дума за тест на крилата ракета с нуклеарно гориво.

Експерти настояват, че пикът в радиационния декор демонстрира, че е била тествана захранваната с нуклеарно гориво ракета " Буревестник " - едно от оръжията, с които съветският президент Владимир Путин се похвали пред света през 2018 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР